En mand fra Vojens reddede i går sin integritet og selvrespekt, da han fik det sidste ord i en lang og følelsesladet diskussion på det sociale netværk Facebook.

Der indfandt sig en sær og ildevarslende stilhed efter indlæg nummer 371 i en diskussion på 39-årige Povl Damtofts Facebook-væg.

“Først kunne jeg slet ikke forstå, hvad der skete,” forklarer Damtoft, der til daglig arbejder som elektroingeniør i Vojens, hvor han også er bosat.

Troede netforbindelse var død
“Min diskussionsmodstander og jeg havde skiftedes til at komme med dårligt indpakkede fornærmelser og nedgøre hinandens intellekt med cirka 12 minutters mellemrum siden søndag aften. Så da der ikke kom svar til mit sidste indlæg, troede jeg, at min internetforbindelse var død,” siger Povl Damtoft.

Den ophedede diskussion startede, da Povl offentliggjorde en status, hvor han erklærede, at handlingen i tv-serien “Forbrydelsen” var “fortænkt og urealistisk”.

Men ikke nok med det. I samme status erklærede Povl nemlig også sin utilfredshed med seriens lyddesign og “uforståeligt mumlende” dialog.

Måtte bare dele kritik med internetvenner
“Det var en af de ting, som jeg bare blev nødt til at dele med mine venner. Måske var der nogen af dem, der ikke havde opdaget, at serien efterhånden er ret langt ude og plaget af tekniske mangler. Derfor ville jeg lige skrive det – som en service over for mine Facebook-venner,” forklarer Damtoft.

Men opdateringen blev, til trods for tre Synes godt om-tilkendegivelser, slet ikke modtaget i den folkeoplysende ånd, som Povl havde forestillet sig.

For to af Povls bekendte, en klassekammerat fra gymnasietiden samt en bekendt, som han mødte på en charterrejse til Kreta i 2005, opponerede i kraftige vendinger mod Povls Facebook-status, som de fandt forfejlet og urimelig.

Før han vidste af det, var Povl involveret i en intens debat. Gymnasiekammeraten forlod diskussionen og afsluttede Facebook-venskabet med Povl efter indlæg nummer 24 og en harmdirrende svada, der involverede ord som “rindalist” og “Matador-nostalgiker”. Men Povls bekendte fra charterrejsen gav ikke op så let.

En diskussion på liv og død
“Da vi runder indlæg nummer 120, bliver jeg klar over, at det her er en diskussion på liv og død,” siger Povl, der mener, at hans integritet og selvforståelse afhænger af diskussionens udfald. Derfor sværger han at blive oppe hele natten, så ingen af hans venner fejlagtigt skal tro, at han har forladt diskussionen.

Det gør Povls modpart imidlertid også, og i løbet af det følgende døgn formår de to blandt andet at anfægte deres respektive hustruers dyd og komme overraskende langt i planlægningen af en duel på pistoler.

Sidste ord beviser, jeg er bedre menneske
Men lidt over elleve mandag aften var det slut. Efter en halv times forgæves venten på svar på sit seneste indlæg og gentagne kontroller af sin internetforbindelse kan Povl endelig smage sejrens sødme.

“Jeg græd og græd af glæde. Det var bare så fantastisk. Det, at jeg fik det sidste ord, bekræfter over for mig selv og omverdenen, at jeg er det bedre menneske,” jubler Povl Damtoft.