Det har længe undret videnskaben, hvorfor reporter Ulla Terkelsen opstår ud af det blå i verdens brændpunkter. Nu har forskere fundet den kemiske formel, der får det til at ske.

Mønstret har længe været tydeligt: Der opstår et brændpunkt et sted i verden, og vupti, så befinder reporter Ulla Terkelsen sig midt i det.

Men indtil for nylig har det været en gåde for videnskaben, hvordan det går til. Selv RokokoPostens gravergruppe har været på vildspor i sin efterforskning.

Senest har gravergruppen arbejdet med den teori, at “Ulla Terkelsen” er en cyborgserie ligesom de identiske kommentatorer Niels Krause-Kjær, Henrik Qvortrup og Ask Rostrup.

Nu viser det sig imidlertid, at den virkelige forklaring skal findes i en ægte sensation.

Adrenalin, mascara og International Herald Tribune
Det er et forskerhold fra det interdisciplinære felt kommunikationskemi, der står bag opdagelsen. Seniorforsker Inger Hermann forklarer:

“Ved at undersøge den kemiske sammensætning i kommunikationsbølgerne omkring et antal brændpunkter, hvor Ulla Terkelsen senere har vist sig, har vi opdaget, at hendes opståen netop disse steder skyldes en helt bestemt kombination af blandt andet adrenalin, mascara og International Herald Tribune.”

Hermann fortæller, at der sker en kemisk reaktion, når disse stoffer støder sammen, og at det er denne reaktion, der får Ulla Terkelsen til at opstå, fuldt udstyret med kamerahold og moderigtigt tørklæde.

Dermed er der altså en helt naturlig forklaring på Terkelsens utrolige allestedsnærværelse.

Forskerne undersøger nu, om andre kommunikationskemiske mønstre kan resultere i andet end Ulla Terkelsen. Noget tyder på, at det er tilfældet.

“Vi har god evidens for, at fravær af mascara og andre østrogenrelaterede substanser i stedet frembringer en Rasmus Tantholdt,” røber Inger Hermann.