De danske førstepladser i international lykke skyldes omfattende misbrug af lykkefremmende midler. Derfor er Danmark blevet frataget titlen som verdens lykkeligste land med tilbagevirkende kraft.

Danskernes imponerende lykkeniveau skyldes præstationsfremmende stoffer, viser grundig research. Det afslørede OECD’s internationale lykkeagentur ved en pressekonference i formiddag.

Næsten en halv million danskere har nemlig dopet sig med såkaldte lykkepiller, og det er stærkt problematisk, mener lykkeagenturets formand, François Dufort.

Førstepladser slettes
“Det er utrolig skuffende, at et land som Danmark har baseret sine flotte lykkeplaceringer på systematisk lykkedoping. Men der kan ikke være andre konklusioner, når næsten hver 10. borger har indtaget de præstationsfremmende stoffer.”

Derfor har lykkeagenturet nu besluttet, at alle Danmarks førstepladser i lykkemålingerne bliver slettet med tilbagevirkende kraft.

“Det er jo ingen sag at blive verdens lykkeligste, når der foregår omfattende doping med lykkefremmende kemi,” tilføjer Dufort.

Nemt at se i bakspejlet
Mange har længe haft en mistanke om, at noget var helt galt med Danmarks høje placering på listen. Professor i komparativ lykke ved Harvard University, Dave Clifford, forklarer:

“Enhver kunne se, at noget var helt galt, når det land, der angiveligt er lykkeligst, er et råkoldt og forblæst sted, hvor halvdelen af året er en dyster og regnfuld skyggetid.”

“Når man samtidig tænker på, at en depressiv neurotiker som Lars von Trier er nationens stolthed, og en misantrop, der skrev bøger med titler som “Begrebet Angest”, er landets mest kendte tænker, bliver det endnu mere absurd,” siger Clifford.

Danske firserfilm stærkt deprimerende
Dave Clifford tilføjer, at han selv har deltaget i en filmfestival i New York med eksotiske danske film. Efter at have set Pelle Erobreren og Kirsten Lehfeldt-filmen “Sirup”, havde han “mest lyst til at hoppe ud fra en bro”.

Danske lobbyister har over for OECD protesteret i stærke vendinger over sletningen af de danske førstepladser og kræver en komparativ analyse af omfanget af lykkepilledoping i de omkringliggende lande.

Særlig Sverige og Norge, der også har høje placeringer, peger danskerne på som endnu mere dystre, kolde og deprimerende lande og fremhæver blandt andre Knut Hamsun og Ingmar Bergman som eksempler på misantropiske borgere.