Regeringens udspil til en folkeskolereform vil give os mulighed for at se mere til hinanden, siger et forældrepar fra Esbjerg.

Mens regeringens folkeskolereform møder heftig kritik fra lærere og dele af oppositionen, er Henrik og Rikke Nørreskov fra Esbjerg begejstrede.

De er forældre til to piger på seks og otte år, som skal gå i skole til midt på eftermiddagen, hvis regeringens forslag bliver vedtaget.

Parret fortæller, at den udvidede skoletid vil give de to en fantastisk chance for mere kvalitetstid.

Ingen skingre børnestemmer
”Henrik er it-konsulent og arbejder ofte hjemme. Som sygeplejerske har jeg tit nattevagter på sygehuset og står op ved middagstid. Så hvis vi fremover kan undgå, at huset er fuldt af unger ved ettiden, vil vi få en unik mulighed for virkelig at dyrke hinanden på en helt ny måde. Et par timer om dagen uden skrabede knæ, krav om omsorg og fingre smurt ind i pålægschokolade… Det ville bare være fantastisk,” siger Rikke Nørreskov.

Henrik er helt enig.

“Vi har så sjældent lejlighed til bare at tage et spil backgammon og nyde roligt voksensamvær, hvor man bruger mere end tre stavelser pr. ord, uden lyden af skingre børnestemmer i baggrunden,” fortæller han med et drømmende smil.

Alt med måde
Parret fortæller, at de er glade for, at regeringen nu via lovgivningen tvinger børnene til at bruge længere tid i skolen, da deres egne forsøg på at skaffe sig kvalitetstid har slået fejl.

“Vi har selvfølgelig prøvet at overtale pigerne til at blive i SFO’en. Men det er svært at tvinge dem, når der bor alle mulige andre børn i nabolaget, som de absolut skal lege med,” siger Rikke, og Henrik supplerer:

“Ja, eller også siger de, at de gerne vil være sammen med os, og det er da meget flatterende. Men alt med måde, ikke?”

Misforstod heldagsskole
Rikke fortæller dog, at hun først misforstod ordet heldagsskole og derfor blev lidt skuffet, da hun opdagede forslagets indhold.

“Jeg blev da en kende nedtrykt, da jeg fandt ud af, at det faktisk ikke betød hele dagen, men kun til lidt ud på eftermiddagen, ” siger hun, men tilføjer optimistisk, at lidt selvfølgelig også har ret.