Foto: Pete Souza, The Obama-Biden Transition Project

Foto: Pete Souza, The Obama-Biden Transition Project

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har på forhånd vundet guld i samtlige discipliner ved de Olympiske Lege om fire år i Rio de Janeiro.

Den amerikanske præsident er ikke alene vinder af Nobels fredspris og titlen som årets mand ved magasinet TIME’s traditionsrige kåring. Han kan også kalde sig vinder af samtlige førstepladser i en sportsturnering, der endnu ikke er blevet afholdt.

Det fortalte en stolt Jacques Rogge, præsident for Den Internationale Olympiske Komité, i går i den schweiziske by Lausanne, hvor komitéen har hovedsæde. Her annoncerede han, at samtlige 42 guldmedaljer fra de kommende Olympiske Lege i Rio de Janeiro går til Barack Obama.

Et positivt signal
“Vi mener ikke, at der findes en mere værdig vinder end Barack Obama, der i alle henseender lever op til de olympiske idealer om fairness og at se godt ud på tv,” siger Rogge.

At Barack Obama ikke har præsteret noget inden for nogen atletisk disciplin har ikke influeret komitéens bedømmelse, forklarer præsidenten:

“Det er ikke rimeligt at inddrage den slags irrelevante detaljer. Der er jo heller ikke nogen, der mener, at han ikke havde fortjent verdens førende fredspris, selvom han massivt har intensiveret de udenretslige droneangreb. Skulle Obama måske heller ikke have haft TIME’s titel som årets mand to gange udelukkende for at vinde valg, der i den grad i forvejen lå til højrebenet?”

“Det er ikke så meget et spørgsmål om at opnå resultater som om at sende et positivt signal. Det mener vi, at Obama gør i helt uhørt grad. Desuden får man sådan en varm følelse af tolerance nede i maven, når man giver ham en pris,” fortsætter Jacques Rogge.

Vandt Anden Verdenskrig?
Prisregnen over Obama kan meget vel fortsætte efter de olympiske medaljer. Flere internationale historikerforeninger har erklæret, at de vil genoverveje Anden Verdenskrig. Formålet er på længere sigt at give Obama ansvaret for De Allieredes sejr i denne konflikt. Den danske historiker Rasmus Hjørring siger, at det vil være et modigt skridt, da alle de hidtidige sejrherrer enten har været rigtig meget hvide mænd og/eller totalitære despoter.

“Vi mener, det er på høje tid at gøre op med den slags. Og det kan ikke være rigtigt, at Obama, der er en så oplagt kandidat som vinder af denne altafgørende konflikt, kan blive diskrimineret alene på grund af kronologi eller mulig manglende deltagelse i krigen,” siger Hjørring.