En 36-årig mand fra Østerbro måtte nytårsnat erkende, at det var en fejl at forlade en fest tidligere på aftenen, da festen, som han derefter tog til, slet ikke var så sjov som forventet.

“Jeg skulle bare være blevet. Det er jeg slet ikke i tvivl om nu.”

Ordene, der bliver fulgt af et tung suk, kommer fra den 36-årige bankmand, Bertil Jarltoft, der bor på Østerbro. Nytårsaften deltog han i et middagsselskab med efterfølgende fest hos en tidligere studiekammerat.

“Middagen var fremragende og festen egentlig hyggelig nok. Men lidt over ti var det som om, lidt af luften gik af ballonen. Altså, det var ikke noget alvorligt, men talen blev ligesom en anelse forceret. Desuden blev der spillet lidt for meget sydamerikansk musik, men jeg var mere i humør til at høre eurodance fra 90’erne med ironisk distance,” forklarer han.

Et skæbnesvangert valg
Derfor traf Bertil et valg, der skulle vise sig skæbnesvangert.

“Jeg kom i tanke om, at en af min ekskærestes veninder havde inviteret mig til sin nytårsfest oppe i Hellerup. Hun arbejder for et mediebureau og er venner med både trommeslageren fra Johnny Deluxe og ham fra Infernal, som ikke er Lina Rafn,” siger Bertil Jarltoft.

Tog med S-togslinje F
Derfor forlod Bertil klokken kvart i elleve festen og begav sig til Bispebjerg Station. Derfra tog han S-togslinje F nordpå til Hellerup og ankom i løbet af cirka 22 minutter forventningsfuld til den anden fest.

“Straks jeg kom indenfor, fornemmede jeg, at noget var galt. De få mennesker, der var der, modtog mig alt for entusiastisk og med en skinger undertone. Festen var slet ikke sjov, og folk var både kedelige og alt for fulde. Det værste var næsten, at de sang alt for falsk og højt med på ‘Vær velkommen herrens år’,” forklarer Bertil, der måtte erkende, at hans jagt på den bedre fest havde givet sørgeligt bagslag.

Mødte ikke Michael Falch
Prikken over i’et på den forfejlede aften var en samtale, som Bertil tilfældigt overhørte.

“To gæster, som jeg ikke kender, talte lavmælt om at forlade festen, fordi den var kedelig. Men det ironiske er, at de i stedet ville tage til den, som jeg havde forladt blot få timer tidligere. Den ene af dem fortæller, at der var kommet en del nye gæster derovre. Blandt andet Michael Falch og bassisten fra Sort Sol,” siger Bertil Jarltoft med et bittert smil.