Det har vakt international forargelse, at en dansk fodboldspiller tilsyneladende ønsker at se længere frem end til den næste kamp.

Da den danske fodboldspiller Jens Reschvold lod sig interviewe af P4 Trekanten efter gårsdagens kamp mellem FC Fredericia og Vejle Boldklub Kolding, havde han næppe forestillet sig, hvilken mægtig lavine hans ord ville skabe. Men efter endnu et nederlag var Fredericia-spilleren klar i mælet.

“Jeg ønsker ikke længere at tage en kamp ad gangen; det er et alt for snævert perspektiv. Vi skal spille en kamp i næste uge, men vi skal jo også spille én ugen efter og ugen efter igen. Og hvad med den stigende arbejdsløshed og klimakrisen? Vi skal passe på, at vi som sportsfolk ikke lukker os om os selv. Lad os det i det mindste se nogle måneder frem,” foreslog Reschvold.

Fredericia-spillerens udmelding har sendt chokbølger gennem dansk fodbold. Flere kolleger tog i går aftes kraftig afstand fra Reschvolds frisprog på de sociale medier, og det skønnes, at Reschvold vil blive afskediget med øjeblikkelig virkning inden for få dage.

Rokker ved sportens grundlag
Men den 25-årige midtbanespiller har også tiltrukket sig opmærksomhed på flere udenlandske mediers websites.

I går kunne Guardian således fortælle deres læsere om det enestående fænomen, mens også The Times of India og Chicago Tribune beretter om “den danske skandalespiller”. Og ifølge Peter Hoffmann, lektor i eksistentiel fodboldfilosofi ved Institut for Idræt på Københavns Universitet, er omverdenens harme kun forståelig:

“Reschvold rokker ved selve grundlaget for elitesport. Fodboldspillere bliver betalt for at tænke syv dage frem og ikke et sekund længere. Hvad bliver det næste? At vores idrætsudøvere skal kunne sige og skrive to sammenhængende sætninger eller have en holdning til verden? At kommentatorerne holder op med at sige, at alt kan ske? Det er jo absurd!”

Karantæne er mulig
Midt i stormvejret får den danske fodboldspiller imidlertid opbakning fra uventet kant. Øjenlæge dr.med. Lisbeth Laursen, der har specialiseret sig i øjenkoordination hos topidrætsfolk, mener nemlig ikke, at der er noget til hinder for, at også fodboldspillere ser lidt længere ud i fremtiden.

“Det er klart muligt, hvis man sætter ind i den endelige projicering gennem glaslegemet på nethinden. Jeg mener, at denne teknik kan optrænes selv hos spillere, der end ikke er i stand til at se ud over deres egen næsetip,” forklarer Laursen.

Dansk Boldspil-Union har indtil videre forholdt sig passivt i sagen, men en kilde i forbundet vurderer, at en livstidskarantæne kan komme på tale. Jens Reschvold har ikke selv ønsket at udtale sig, men lader gennem sin svigermor forstå, at han er bortrejst på ubestemt tid.