Foto: Ft.dk

Foto: Ft.dk

Naturlove og universets indretning spænder med vilje ben for regeringens krisepolitik. Det siger erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i et interview med en meget ukendt avis.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) går nu målrettet til angreb på en stor del af den virkelighed, som hun selv er minister for. Det fremgår af et interview med en avis, som ingen læser, og som RokokoPosten derfor på demonstrativ vis har valgt ikke at citere med navns nævnelse.

“Vi har arbejdet hårdt på at udvikle gode investeringer og initiativer, som utvivlsomt ville blive værdsat i mange paralleluniverser, hvor Venstresocialisternes partiprogram anno 1975 er det mest sexede nogensinde. Men virkeligheden saboterer det konsekvent,” udtaler ministeren til det unavngivne dagblad.

Natur er ret borgerlig
Efter ministerens mening er universet nemlig forudindtaget og hælder tydeligt mod en slet skjult borgerlig position. Derfor mener Annette Vilhelmsen, at store dele af virkeligheden fremstiller vækst som et urimelig positivt begreb.

“Når vækst overalt i en evolutionær sammenhæng er forbundet med ungdom og sundhed, er det svært som folkesocialist at promovere negativ vækst. Ikke mindst fordi negativ vækst konsekvent og på aldeles unfair vis er forbundet med sygdom og død. Det er altså megasvært at italesætte på en positiv måde,” forklarer erhvervsministeren med tydelig ærgrelse i stemmen.

Kunstigt oppustet krise
Derfor mener Annette Vilhelmsen, at det kun er rimeligt, at regeringen stiller krav til universets indretning og dets angiveligt reaktionære verdensopfattelse og laver sit eget alternativ, om nødvendigt.

“Hvis virkeligheden konsekvent forsøger at puste krisen op, må vi fra regeringens side insistere på at oprette vores eget parallelle univers. Et sted, hvor penge ikke spiller nogen rolle, og alle sidder i rundkreds og synger om Puff, den magiske drage, mens de klipper hinandens hår i Annie Lennox-agtige frisurer,” forklarer vækstministeren.

Forhandler med Price
Det er på ingen måde tomme trusler.

Pålidelige kilder fortæller nemlig, at Annette Vilhelmsen for øjeblikket ligger i forhandlinger med manuskriptforfatteren til “Borgen”, Adam Price. Han har efter sigende garanteret, at han kan levere en kunstig virkelighed, som er 153 % mere appetitlig for folkesocialister end noget, som virkeligheden nogensinde ville levere.