Foto: US Navy, public domain

Foto: US Navy, public domain

Stor erfaring med aggressiv adfærd og omfattende logistisk koordinering har ført til, at et fraskilt par med børn på henholdsvis fire og syv ikke havde de store problemer med at invadere Polen.

Jesper Bjergholm og Ditte Maaløv blev gift på Ebeltoft Rådhus i 2005. Siden fik de William, der nu er syv, og Agnete på fire. Men i 2011 blev parret skilt og gik hver til sit. Siden har begge fået nye partnere, der også har børn fra tidligere forhold.

Med udgangspunkt i erfaringerne som skilsmisseforældre besluttede det tidligere par sig for at invadere et større østeuropæisk land.

Værdifulde erfaringer
“Jesper og jeg har stor erfaring med at koordinere, hvor børnene skal være hvornår, og vi kender også alt til pludselige, ekstremt hadefulde angreb. De evner ville vi gerne bruge konstruktivt, og så trængte vi nok også til at komme af med nogle frustrationer,” forklarer Ditte Maaløv.

Efter længere tids overvejelser faldt valget af geografiske og historiske grunde på Polen.

Parret mobiliserede på rekordtid knap to millioner mand udstyret med varmt, farvekoordineret tøj og en lækker madpakke med små hapsere, riskiks og gulerodsstænger. Hver soldat fik desuden syet en seddel med øverstbefalendes kontaktoplysninger i uniformen i tilfælde af, at soldaten blev væk.

Ekspert imponeret
Styrken foretog mandag morgen en kompliceret amfibielandgang ved havnebyen Swinoujscie og nedkæmpede på få timer al modstand.

Militære eksperter er ekstremt imponerede over deleforældrenes bedrift.

“Når man tænker på, at Forsvaret har sendt danske soldater med vinterudrustning til ørkenområder, er det ufatteligt at se, hvor effektivt deleforældrene har klaret det,” siger professor ved det danske forsvarsakademi, Bjarke Hansen.

Egentlig ret let
Ditte Maaløv mener dog ikke, at det var noget særligt.

“Når man først har prøvet at koordinere juleaftener med sammenbragte børn fra flere forhold, er det egentlig ikke det store problem af flytte 1,8 millioner kampklare tropper og små 2000 tanks over Østersøen. Det er dybest set blot et spørgsmål om at koordinere kalendere og sørge for at holde sig logistikken for øje,” siger hun.

Jesper Bjergholm nikker bekræftende og tilføjer.

“I forhold til de konflikter, vi har haft i statsforvaltningen, var det egentlig ret let at løbe Polen over ende.”