Foto: Facebook, Wikimedia Commons

Foto: Facebook, Wikimedia Commons

Drømmen om et venskab med de kendte ender ofte som en skuffelse for helt almindelige mennesker. Kendisserne har nemlig allerede de venner, de har brug for, og aner ofte ikke, hvem de accepterer som Facebook-venner.

I dag kan helt almindelige danskere følge de kendtes spændende liv på sociale medier. Er man ægte fan, kan man endda gå skridtet videre og anmode om venskab på Facebook. Men for mange ender det nye venskab som en skuffelse.

Genkendte ikke sin ven
Birte Skov er stor fan af Jim Lyngvild. Ligesom Jim bekender Birte sig til asatroen og arbejder desuden i en tøjbutik. Med de fælles interesser mente Birte derfor, at der måtte være grundlag for et dybt venskab med modeeksperten.

”Han vidste slet ikke, hvem jeg var. Jeg er bare så skuffet,” fortæller Birte om venskabet.

Da Jim Lyngvild på sin Facebook-profil skrev, at han deltog i en stor modemesse i Messecenter Herning, øjnede Birte chancen for endelig at møde ham.

”Jeg skulle selv af sted med arbejdet og skrev det til ham. Jeg tilbød ham også 20 procent på vores nye kollektion. Det takkede han ja til og lovede at kigge forbi vores stand,” forklarer Birte.

Men Jim dukkede aldrig op, og derfor opsøgte Birte ham selv på modemessen.

”Han genkendte mig ikke, og det forstår jeg bare ikke, når vi er venner,” lyder det fra Birte, der blev så skuffet, at hun kaldte Jim Lyngvild en ”F… PYNTESVANS” og dermed sluttede venskabet.

Liker alle kommentarer
Samme skuffelse mødte Anders Bruun, da han blev Facebook-venner med sit idol: komikeren og skuespilleren Jonatan Spang.

”Min kusines venindes kæreste kender ham, så der var nok at basere et venskab på,” siger Anders, der senere har erkendt, at de to nok aldrig bliver venner.

”Jeg liker alt, han skriver, for det gør rigtige venner,” forklarer Anders Bruun, der synes, det er ”rigtig flot”, at Jonatan Spang får op mod 500 likes for sine kommentarer – uanset hvad han skriver.

Derfor blev Anders glad, da Spang likede flere af hans forslag efter at have bedt om input til sit nye standupshow. Men glæden var kort.

”Jeg blev meget skuffet, da det viste sig, at han liker alle kommentarer. Det er jo utroværdigt, for så er vi overhovedet ikke rigtige venner, selvom han har godkendt mig,” lyder det fra Anders Bruun, der nu har unfriendet komikeren, “så han kan lære det”.