Foto: Venstres logo, egen manipulation

Foto: Venstres logo, egen manipulation

Partiet Venstre planlægger at nedlægge sig selv. Det sker efter, at Socialdemokraterne har vist sig at være både mere højredrejede og bedre til at gennemføre borgerlig politik end Venstre-folkene.

“I Venstre har vi i mange år sagt, at Danmark har brug for en borgerlig-liberal regering. Det må vi erkende, at landet nu langt om længe har fået,” siger Venstres formand og tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke fortæller, at han derfor med nogen vemod har valgt at nedlægge Venstre, da partiets synspunkter bedre varetages af Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon.

Bedre borgerlige
Beslutningen kommer efter, at det siden valget i efteråret 2011 er blevet stadig sværere for Venstre at lancere politiske forslag, der overgår regeringens i borgerlighed.

“Det er ikke fordi, vi ikke gerne vil. Men de kan få folkesocialister til at skære i selskabsskatten, mens Venstre-statsministre i vores regeringstid pralede med den store vækst i den offentlige sektor. Så er det altså ret svært at finde på plausible grunde til, at vi lader som om, vi er i opposition til dem,” siger Lars Løkke Rasmussen og uddyber:

“Jeg fyldes med ærefrygt over, at Socialdemokraterne skærer i både kontanthjælp og SU for at give erhvervslivet skattelettelser samtidig med, at de har indledt et brutalt opgør med lærernes privilegier. Det er så utrolig borgerligt, at det giver mig kuldegysninger!”

Ikke bitter
Lars Løkke Rasmussen afviser, at beslutningen er præget af bitterhed.

“Absolut ikke. Jeg har den største respekt for nogen, der i den grad har viljen til at føre deres modstanderes politik uden hensyn til meningsmålingerne. Havde vi lanceret nogle af de tiltag, havde vi været så færdige som en hest på en rumænsk lasagnefabrik.”

Lars Løkke fortæller også, at Venstre-medlemmer gerne hjælper med at agere symbolske skræmmebilleder fra højrefløjen, hvis Socialdemokraterne får brug for det i en kommende valgkamp.

“Hvis Thorning-Schmidt skal bruge nogen, som hun kan pege på som det værre alternativ, stiller vi gerne op med høj hat, cigar og monokel og kræver legalisering af børnearbejde eller en 100 timers arbejdsuge. Det er da det mindste, vi kan gøre for at sikre overlevelsen af en så handlekraftig borgerlig regering,” siger den snart tidligere partiformand med fasthed i stemmen.