Foto: Sigurd Decroos, Freeimages.com

Foto: Sigurd Decroos, Freeimages.com

“Extremely gross and disgusting,” lyder dommen fra USA over, at den danske stats pengeopkrævningsmyndighed har et navn, der er synonymt med “min kære” og “guldgrube”. “Hjernevask og tricktyveri,” mener Danskere mod Newspeak.

Det er Newspeak af værste skuffe at opkalde en statslig institution, der har til opgave at opkræve penge fra borgerne, efter noget, der for landets indbyggere nærmest er helligt.

Det mener registreret revisor Jan Nørholt, der er formand for interesseorganisationen Danskere mod Newspeak.

“Der er tale om en instans, som opkræver penge fra folk til en stat, der har ret til det, fordi nogen engang har vedtaget, at når der er flertal blandt 179 mennesker, så må man godt,” lyder kritikken fra Nørholt.

Han mener ikke, at han sætter noget på spidsen ved at kalde det “Newspeak af værste skuffe”. Det er nemlig nødvendigt for folk at forstå, at staten luller dem ind i den opfattelse, at den er menneskets trygge forælder, som betyder langt mere for den enkelte end mor og far derhjemme.

“Og så sætter de trumf på ved at kalde pengeopkrævningsenheden for noget, de fleste ellers kun kalder ægtefællen og børnene, eller som er noget, man finder i en sørøverkiste på havets bund, og opfinder endda hyggebegrebet ‘skattefar’ om den,” harcelerer han.

Tyveri forklædt som berigelse
Faktisk er statens opkrævning af penge fra borgerne tricktyveri ved hjælp af hjernevask, mener Jan Nørholt:

“Mennesker tænker automatisk på noget behageligt, når de hører ordet ‘skat’. Så falder det dem naturligt at betale, og de tænker ikke over, at det er alt for besværligt med selvangivelser, momsregnskaber, og hvad der ellers er.”

Nørholt mener altså, at den danske stat narrer penge fra folk ved at bilde dem ind, at der er tale om en kærlig og berigende transaktion, og her kommer ordets anden medbetydning, “sørøverkiste på havets bund”, ind i billedet:

“Det, som man forbinder med en skattekiste, er jo det modsatte af, hvad man får fra SKAT. En skattekiste lover dig spænding og rigdom, mens SKAT gør dig fattigere på en vildt kedelig måde. Alligevel protesterer ingen. Det tyder på massiv hjernevask, og det er uklædeligt, at danskerne ikke vågnede op, før amerikanerne begyndte at skrive om det.”