Foto: Svilen Milev, Freeimages.com

Foto: Svilen Milev, Freeimages.com

Iværksætter, blogger og forfatter Michelle Hviids store indsats og ekstraordinære humanitære arbejde for samfundets svage belønnes nu med fornem pris.

 

På trods af to konkurser, et job som handicaphjælper og en tandbøjleregning på 50.000 kroner har Michelle Hviid kæmpet sig tilbage. I dag er hun en succesfuld forretningskvinde og iværksætter, der går forrest i kampen for at hjælpe samfundets svageste: Singlerne og de arbejdsløse.

Disse grupper har haft stor gavn af hendes kreative indspark og gode råd. Derfor belønnes hun nu med en pris for sit humanitære arbejde.

Vor tids Jane Eyre
”En uselvisk og indsigtsfuld tumling med næse for nuancer. En moderne Jane Eyre (britisk romanfigur, der voksede op som forældreløs, red.), der mistede alt og måtte så grueligt meget igennem, men som kæmpede sig tilbage og delte ud af sin lykke og sit overskud.”

Sådan beskriver formand for priskomitéen, Carl Scavenius, Michelle Hviid, der snart modtager den fornemme humanitærpris, der uddeles af Odd Fellow Ordenen.

Michelle Hviid kører blandt andet eventbureauet Runningdinner.dk, hvor hun splejser lækre singler sammen.

”Man yder en ekstraordinær humanitær indsats, når man fører samfundets mest ulykkelige og svage grupper sammen, så de kan genfinde lykken,” siger Agnethe Hviid, der arbejder på Runningdinner.dk.

Kronik blev vendepunkt
Men det er ikke kun singlerne, der står Michelle Hviids hjerte nær. For nylig øste hun i en kronik i Berlingske også ud af sine gode idéer om, hvordan arbejdsløse kommer i job.

En af de mange stakler, som Michelle Hviid har hjulpet, er Jan Rørvig, for hvem kronikken blev et vendepunkt.

”Der var så meget inspiration at hente i kronikken. Jeg vidste slet ikke, hvilken af idéerne jeg skulle afprøve først,” forklarer Rørvig, der nu har strikket tøj og hængt halstørklæder rundt om samtlige lygtepæle foran Christiansborg.

”Nu håber jeg, det virker, så jeg kan komme i job,” lyder det fra Jan, der gerne ville se Michelle Hviid modtage prisen, men desværre er forhindret, da han skal i aktivering.

På sin Twitter-profil skriver Michelle Hviid ”THX so much” og lover gratis kindkys til de første tyve, der kommer.

Prisoverrækkelsen finder sted d. 11. marts klokken 14.00 på Odd Fellow Palæet.