Foto: Udsnit af Det Sixtinske Kapel, Michelangelo

Foto: Udsnit af Det Sixtinske Kapel, Michelangelo

RokokoPosten er kommet i besiddelse af dokumenter nedfældet af Gud selv og lækket til omverdenen i det såkaldte Divinileaks. I disse dokumenter indrømmer Gud blandt andet, at universet næsten var tusind år gammelt, da han ankom. Teologer uenige om dokumenternes ægthed.

“I var så bittesmå dengang i starten,” skriver Gud i dokumentet, som han lavede som talemanuskript før en festmiddag.

“Hvis jeg ikke forsikrede jer om, at det var mig, der havde skabt hele universet, ville I jo ikke give slip på jeres utryghed, før I havde groet jer hjerner så store, at det hele gik i stå, før det overhovedet var kommet i gang. Og nu, hvor det endelig lykkedes mig at få jer i sikkerhed herovre, klandrer I mig for, at jeg ikke fortalte jer sandheden noget før.”

Festtalen er én lang beklagelse af det syndige menneske, som han trods alt elskede højt nok til at frelse, da alt kom til alt.

“I må forstå, at I somme tider er svære at tumle,” lyder det i talens sidste ord.

En syg joke
I Danmark diskuterer præster og biskopper, om Divinileaks-dokumenterne er ægte. Mange betragter dem som en syg joke, som nogle indskrænkede mennesker har fundet på, mens andre søger begrundelse i Bibelen for, at dokumenterne godt kan være ægte.

Den katolske præst, Johannes Gammelgård, er en af dem, som mener, at man må betragte Divinileaks-dokumenterne som sande tekster fra Gud selv.

“Jeg mener ikke, at noget, hvis oprindelse ingen kan spore, og som præsenterer sig selv som noget, der er skrevet af Gud selv, bør betragtes som andet end det, det udgiver sig for at være.”

Folkekirkepræst Søren Abildstrøm er mere skeptisk:

“Jeg kan nu ikke se, hvorfor Gud lige pludselig skulle finde på at lække hemmelige dokumenter ind i vores verden, sådan lige nu. Hvis det var hans plan, hvorfor gjorde han det så ikke for længe siden?”

Men her mener Johannes Gammelgård, at Abildstrøm er letsindig.

“Hvem mon ikke også sagde det, dengang de sagde, at Gud ville lade sig føde som menneske?” indvender han.

Præsterne er dog enige om, at der er tale om en god og frugtbar debat, som de forudser kan fortsætte med at berige kristendommen langt ind i det 30. århundrede.

Det er stadig ikke lykkedes RokokoPostens redaktion at få en kommentar fra Gud selv, men vi fortsætter ufortrødent vores søgen efter den kilde, der lækkede dokumentet.