Foto: The JH Photography, Flickr

Foto: The JH Photography, Flickr

Efter en lovende, men kort korrespondance får en 31-årig kvinde ikke længere svar på sine beskeder til Gud. “Giv ham lidt rum,” siger brevkasseredaktør og teolog Kathrine Godthaab.

Kære RokokoPosten

Jeg er en 31-årig kvinde, der for et par uger siden mødte Gud, mens jeg gik tur i skoven. Det var en helt speciel oplevelse, hvor jeg fortalte ham om de ting, der trykkede. Alt væltede ud, og jeg følte, at han virkelig forstod mig og sagde de helt rigtige ting. Da jeg kom hjem, var jeg enormt lettet og tænkte, at alt nok skulle gå.

Gud sagde, at jeg skulle tage kontakt til ham, når jeg fik lyst, så dagen efter sendte jeg et par sms’er, hvor jeg blandt andet spurgte, om vi skulle mødes i weekenden. Det sagde han ja til, men aflyste så igen om aftenen. Vi udvekslede dog et par beskeder mere i løbet af de næste par dage, men så var det som om, han mistede interessen.

Nu er der gået seks dage siden den sidste sms, og jeg er begyndt at spekulere på, om Gud stadig tænker på mig. Jeg skriver til ham et par gange om dagen, men er det for meget? Mine veninder siger, jeg skal droppe ham, men jeg er i tvivl; han var helt speciel. Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen
Den forvirrede

 


Kære forvirrede

Jeg kan godt forstå, du kommer i tvivl om, hvorvidt Gud stadig er interesseret. Efter et møde, der for dig var meget intenst og meningsfuldt, havde du håbet på mere og måske lagt flere forventninger i jeres samvær, end den korte tur i skoven lagde op til.

Men prøv at sætte dig i Guds sted: Han er formentlig den trøstende type, som mange kommer til, når de har brug for at tale om deres problemer. Så det er ikke utænkeligt, at andre har ønsket hans opmærksomhed, siden du sidst snakkede med ham. Måske fik han et nødopkald den første dag, du skrev til ham? Måske føler han, at du driver rovdrift på hans tid med dine mange sms’er? Det kan godt gøre mænd lidt nervøse.

Jeg synes, du skal holde igen det næste stykke tid og give Gud lidt rum. Hvis du ikke konstant er til rådighed for ham, kan det være, han finder ud af, at han egentlig gerne vil i kontakt med dig og høre om dine problemer igen. Så spil lidt kostbar!

Hvis han stadig ikke skriver, må jeg nok erklære mig enig med dine veninder og tilføje hårdt, men ærligt: He’s just not that into you.

Kærlig hilsen
Kathrine Godthaab, teolog