Foto: shaunjones_72, Flickr

Foto: shaunjones_72, Flickr

Efter en intens efterforskning er det lykkedes tv-programmet at lokalisere en socialdemokratisk vælger, selvom den 56-årige mand fra Vojens havde gemt sit hoved i en busk.

DR1-programmet Sporløs har efter et halvt år formået at finde en af de mange af Socialdemokratiets vælgere, der er blevet væk de seneste år.

Programmet bliver imidlertid ikke sendt, da socialdemokraten nægter at deltage i den tårevædede genforeningsceremoni, der afslutter alle udsendelser i serien.

Imidlertid har en af Sporløs’ tilrettelæggere, Rune Tveskov, exceptionelt indvilget i at tale med RokokoPosten, da fundet er så sensationelt, at Tveskov mener, det bør komme til offentlighedens kendskab.

Ledte i arbejderklassen
Tilrettelæggeren kan fortælle, at det langtfra var en nem opgave at finde socialdemokraten.

“Vi søgte i hele den danske arbejderklasse og blandt samtlige fagforeningsmedlemmer uden held. Der dukkede kun en masse venstrefolk, dansk folkepartister samt enkelte forvirrede kommunister op,” siger han og tilføjer, at tv-holdet til sidst tvivlede på, om det overhovedet var muligt at finde danske socialdemokrater.

Ingen i Folketinget
Heller ikke på Christiansborg havde tv-holdet heldet med sig.

“Vores researchere overvejede at gennemsøge den socialdemokratiske folketingsgruppe. Men efter de seneste reformer stod det hurtigt klart for os, at det nok ville være nemmere at finde venstreorienterede i Venstre end socialdemokrater i Socialdemokratiet,” siger Rune Tveskov.

Nægtede kendskab
Alligevel lykkedes det for programmet at finde en socialdemokratisk vælger mod alle odds. Da et Svend Auken-badge blev opdaget på en 56-årig mand, der i flere måneder havde haft sit hoved stukket i en busk nær Vojens Svømmehal, vidste de, at tampen brændte.

Først nægtede manden ethvert kendskab til Socialdemokratiet. Men da en tatovering af H.C. Hansen blev afsløret på hans overarm, måtte han gå til bekendelse.

Vil ikke komme hjem
Desværre nægtede vælgeren at komme hjem til en genforening med sit parti i det obligatoriske følelsesladede møde, hvorfor DR har valgt at skrotte udsendelsen.

Sporløs har imidlertid ikke givet op og leder i øjeblikket efter større grupper af socialdemokratiske vælgere, som angiveligt skjuler sig i kosteskabe i Enhedslistens lokalafdelinger over hele landet.