Let mascara og en smule rouge var slet ikke nok til at skjule Tine Ebbesens alvorligt grimme træk. Det måtte Woman sande, da damebladet inviterede den 28-årige læser til en naturlig makeover.

“Vær smuk – vær dig selv” lyder overskriften på kvindemagasinet Womans seneste skønhedstema, hvor en række læsere, der normalt bruger meget makeup, får eksperttips til, hvordan de opnår et mere naturligt udseende. Kampagnen skal sætte fokus på, at kvinder er smukkest, når de er sig selv, men det sætter Woman-læseren Tine Ebbesen måske snart en stopper for.

“Tine skrev til os, at hun hver morgen brugte en time på at lægge makeup, fordi hun skammede sig sådan over sit ansigt. Derfor inviterede vi hende ud til redaktionen, så en professionel kosmetolog kunne overbevise hende om, at hun var smuk og dejlig,” fortæller Womans skønhedsredaktør, Mille Schmidt, der fik idéen til kampagnen.

Men da Tine mødte op, og det lykkedes kosmetologen at fjerne pudder, øjenskygge og rouge fra hendes ansigt, viste det sig, at den 28-årige marketingkonsulent var ualmindeligt grim.

Virkelig utiltrækkende
“Alle på redaktionen opdagede det, så snart det nederste lag foundation kom af. Hun var hverken deform eller direkte væmmelig, bare virkelig utiltrækkende at se på,” husker Mille Schmidt, der i desperation hev kosmetologen, Aimee Koch Jensen, ind på sit kontor for at diskutere, hvordan de kunne give Tine en naturlig makeover uden helt at ødelægge kampagnens budskab.

“Jeg blev nødt til at fortælle Mille, at det var umuligt, ” siger Aimee Koch Jensen og uddyber, hvorfor Tines udseende kun kunne reddes med enorme mængder makeup:

“For det første havde hun temmelig udstående øjne med hængende øjenlåg, der samtidig var lidt skæve. Hendes næse var lille, men klumpet, munden lille og bleg, og ansigtsfedtet havde lagt sig alle de steder, hvor knoglerne helst skal være markerede, altså både kindben, hage og kæbe. Det var meget uheldigt.”

Kosmetologen endte med at lægge en naturlig makeup, hvorefter Tine Ebbesen fik taget billeder og blev lovet et par sider i juninummeret. Schmidt overvejer dog i stedet at stoppe kampagnen helt:

“Før troede jeg oprigtigt på, at alle kvinder var skønne og smukke helt af sig selv, men hver gang jeg kigger på Tines næsten makeupfri ansigt, bliver jeg forstemt.”