Foto: Anders Hviid, Ft.dk

Er du tidligere statsminister eller har stor erfaring med parlamentarisk arbejde? I så fald har du nu en enestående chance for at bistå en dansk regeringsleder med at lede Danmark.

Dit job bliver at booste mine meningsmålinger som statsminister. Det vil sige, at du skal gøre alt det, som jeg gør i dag, men i virkeligheden ikke gider: indgå i lovgivningsarbejdet, oparbejde politisk indsigt i komplekse problemstillinger samt sørge for den daglige ledelse af den selvstændige nation Danmark.

Jeg forventer, at du har stor ledelseserfaring og indsigt i det parlamentariske arbejde i det danske folketing. Du skal i det daglige aflaste mig i denne del af mit job, da mine interesser og kompetencer gør, at jeg vil prioritere møder i overnationale organer samt højtidelige taler til konferencer og møder, der ikke foregår i Fælledparken.

I lyset af den nuværende regerings politik vil det være en fordel, hvis du har en relevant baggrund, eventuelt som borgerlig statsminister (Anders undtaget – vi har problemer nok med venstresnoede socialdemokrater i forvejen), mellemleder i Saxo Bank eller kamikazepilot. Jeg forventer, at du er typen, som er god til at love folk guld og grønne skove, men også fleksibel nok til ikke at hænge hænge dig alt for meget meget i ordholdenhed, når det viser sig umuligt i praksis.

Du vil i dit daglige virke af og til blive afkrævet politiske holdninger til komplicerede og kontroversielle politiske spørgsmål, men heldigvis har jeg lang tids erfaring med, at disse spørgsmål med sindsro kan uddelegeres til mine kolleger. Det drejer sig om Bjarne og/eller Margrethe, der begge ved en masse om tal og går meget op i nationaløkonomi og den slags.

Stillingen er ulønnet, men du vil få en unik mulighed for på nærmeste hold at opleve en unik periode i socialdemokratisk historie og observere, hvordan en vaskeægte politisk nedsmeltning foregår. Desuden vil du få stillet fri telefon, stylist samt tudekiks ad libitum til rådighed. Jeg forventer, at du vil arbejde mindst 24 timer i døgnet, men du bestemmer selv, hvordan du vil fordele det.

Du vil komme til at arbejde på Christiansborg, der har røgfrit miljø flere steder uden for Sundhedsministerens rygekabine samt lejlighedsvist fungerende offentlig transport lige til døren.