Foto: Richard Moniz, Flickr

Foto: Richard Moniz, Flickr

En svært bevæbnet kunstig planet opført af Herning Kommune og private investorer har fået Danmarks Radio til at vælge Jyske Bank Boxen som arena til MGP 2014.

Siden Emmelie de Forest lørdag aften vandt det internationale Melodi Grand Prix med sangen Only Teardrops har debatten raset om, hvilken dansk by, der skal være vært for den internationale MGP-finale i 2014.

Diskussionen stoppede dog i går, da den herningensiske erhvervsmand Georg Sørensen overraskende annoncerede, at den dødsstjerne, som er ved at blive bygget over byen, allerede nu er fuldt ud operationsdygtig.

DR: Boxen er oplagt!
“Herning er stolt over at annoncere, at MCH-Dødsstjernen er klar allerede i dag. Med sit enestående visuelle design og omfattende arsenal af strålevåben, der kan udslette enhver national public service-broadcaster på sekunder, mener vi, at den vil fungere perfekt som vartegn for en Grand Prix-finale afholdt i Herning,” sagde Georg Sørensen med en dyb stemme, der blev afbrudt af tunge, hivende åndedrag.

Den udmelding fik prompte Danmarks Radio til at melde ud, at Jyske Bank Boxen uden skyggen af tvivl er det helt rigtige sted at afholde næste års MGP-finale.

“Herning er det helt oplagte valg, da vi mener, at byens æstetik og musikalske værdier går virkelig godt i spænd med MGP-brandet,” siger DR’s generaldirektør, hvis navn ingen kan huske.

Ingen tvang
Generaldirektøren afviser alle forlydender om, at DR skulle have følt sig tvunget til at vælge Herning.

“Vi føler ikke, at dødsstjernen har udøvet et utidigt pres for Hernings kandidatur. Der er ingen grund til at tro, at en by med Skandinaviens største messecenter og Danmarks første multiarena kunne have noget som helst ønske om at gøre urbane mediefolk eller landets hovedstad fortræd,” siger hun ængsteligt.

En anonym kilde i DR fortæller imidlertid, at frygten for en øjeblikkelig og laserinduceret død har indgået kraftigt i overvejelserne om at flytte MGP til Herning.

“Det er temmelig uhyggeligt, at et større anlægsprojekt, som det offentlige medvirker til, kan stå færdigt tre år før tid og blive gennemført uden budgetoverskridelser. Hvis de er i stand til den slags i Herning, hvem ved så, hvad de ellers kan finde på?” siger kilden.