Foto: Johannes Jansson, Norden.org

Foto: Johannes Jansson, Norden.org

Det er ikke kun pædagoger, som bruger hemmelige aftaler til at skaffe sig afbræk fra den daglige trummerum. Lars Løkke Rasmussen erkender, at han har taget øv-år siden november 2011.

“Selvom man måske ikke ligefrem er syg, kan man altså godt trænge til en timeout.”

Ordene kommer fra oppositionsleder og formand for partiet Venstre, Lars Løkke Rasmussen. Han erkender, at han har brugt en hemmelig aftale i Folketinget til at være fraværende fra aktiv politik siden valget i 2011.

Indrømmelsen kommer efter, at RokokoPosten konfronterer ham med omfattende research, der dokumenterer, at Folketinget i årtier har haft en aftale om øv-perioder. Aftalen indebærer, at man kan ringe til den regerende monark og sige, at man har det lidt “‘øv”. Derved melder man sig i en periode ud af al politisk debat og idéudvikling, endda helt uden konsekvenser i forhold til vælgere eller andre partier.

SF var øv siden stiftelse
Det har dog været en del af aftalen på Christiansborg, at kun et parti ad gangen har kunnet bruge øv-ordningen. Derfor har det været påkrævet, at et andet parti igen meldte sig ind i aktiv politik, før det næste kunne sige “øv” og tage sig en slapper.

Imidlertid havde Socialistisk Folkeparti gjort brug af ordningen uafbrudt siden stiftelsen i 1959. Det har været et stort problem for Løkke, der længe har trængt til en pause fra den hårde tone i Folketingssalen og det konstante krav om at mene noget om ting.

Men heldigvis for Venstre valgte Socialistisk Folkeparti i 2011 overraskende at forsøge at tage et medansvar for Danmark.

Fantastisk mulighed
Den chance var en udmattet Lars Løkke Rasmussen ikke sen til at gribe.

RokokoPosten har fået aktindsigt i et dokument, som viser, at han i efteråret 2011 ringede til Dronning Margrethe og forklarede, at han “havde det lidt øv” og regnede med at holde sig selv og sit parti væk fra dansk politik de næste par år.

Siden da har Lars Løkke restitueret langt væk fra offentlighedens søgelys og Folketingets talerstol.

“Det har været en fantastisk mulighed for bare at lave ingenting. Havde det ikke været for øv-ordningen, er der ingen tvivl om, at det var gået helt galt. Bare se på Lars Barfoed, der nok er rimelig træt af, at han ikke nåede at sige ‘øv’, mens tid var,” siger en veltilfreds Lars Løkke Rasmussen.