Foto: Bill Ebbesen, Wikipedia

Det nyetablerede Roskilde Folkemøde sikrer, at journalister ikke længere behøver drikke sponsoreret alkohol med politikere og musikere hver for sig.

“Så så man lige mig stå på scenen og spille for vild spade, mens jeg analyserede folkeskoleforliget!”

Peter Mogensen, Politiken-kommentator og leder af tænketanken Kraka, er helt euforisk, som han står midt på Lilla Scene, der er hovedscenen på det nye Roskilde Folkemøde.

Publikum er ikke kommet endnu, men det gør de. Knap 20.000 mediefolk, 40.000 ungdomspolitikere, samtlige landets undergrundsmusikere og sågar flere hundrede almindelige danskere invaderer snart festivalområdet.

Journalister jubler
“For os i medierne er det bydende nødvendigt, at der ikke ligger to så kritiske begivenheder med gratis fadøl inden for få uger. Der er trods alt grænser for, hvad en journalistlever kan holde til,” forklarer en af DR’s 736 udsendte, der foretrækker at være anonym og konstant let beruset.

Også politikerne er svært tilfredse.

“Altså, det er jo ikke, fordi vi ser os selv som rockstjerner,” forklarer Søren Pind fra Venstre, men retter så sig selv:

“Eller, jo, det gør vi faktisk. Virkelig seje holdningsrockstjerner,” siger han og tilføjer, at han i anledning af den nye offentlighedslov skal optræde sammen med bandet Orchestral Manoeuvres in the Dark.

Musikpolitisk fusion
Og det er ikke det eneste samarbejde mellem musikere og politikere. RokokoPosten har fået et smugkig på spillelisten og kan afsløre, at følgende performances blandt andet er på programmet:

  • Margrethe Vestager vil synge for på Metallicas ‘Master of Puppets’, mens resten af regeringen akkompagnerer på knapt hørbar andenviolin.
  • Det tyske band Kraftwerk vil på scenen få selskab af en danskfødt generalsekretær for NATO, som vil hjælpe med at løfte de tyske techno-pionerers performance til et helt nyt niveau af maskinel og robotagtig æstetik.
  • Dj-kollektivet Den Sorte Skole præsenterer deres eksklusive “Lektion IV: Bondo-Mashup”, der bliver brutalt remixet af gæste-dj Bjarne Corydon.
  • Roskilde Folkemøde bliver lukket og slukket af De Konservatives partiformand, Lars Barfoed, som optræder i en overraskende comeback-performance sammen med det engelske band Dead Can Dance.