Foto: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier, Flickr

Foto: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier, Flickr

Skilsmissepars succes med delebørn har givet en parterapeut idéen til Projekt Delemand, hvor flere kvinder deles om arbejdet med og ansvaret for en enkelt mand.

I denne uge bor 33-årige Morten Agger hjemme hos 29-årige Marie Larsen. Men når han har fri fra arbejde mandag eftermiddag, skal han hjem til 31-årige Katrine Halskov. Sådan har Morten Agger levet i næsten et halvt år, siden Marie og Katrine fandt sammen i Projekt Delemand.

Inden da var Morten og Katrine et helt almindeligt kærestepar, der havde boet sammen i fire år. Parret havde det godt sammen, men forholdet var ofte en stor mundfuld for Katrine, og da de for halvandet år siden blev forældre, måtte Katrine sande, at hun havde svært ved at rumme både mand og barn.

Delemand eller delebarn?
Katrine overvejede gennem et stykke tid at gå fra Morten, men hun syntes, det var synd, at datteren Asta skulle være delebarn. Derfor kom det som en åbenbaring, da hun hørte om Projekt Delemand.

“En fra min mødregruppe fortalte, at hendes mand var begyndt at bo på skift mellem hende og en anden kvinde. På den måde reddede de deres ægteskab,” fortæller Katrine.

Og det er netop filosofien bag projektet, forklarer initiativtageren, parterapeut Henriette Ludvigsen.

“Alt for mange børn ender som delebørn, fordi deres mødre ikke magter at tage sig af mændene efter, at børnene er kommet til. Samtidig er der masser af singlekvinder derude, og så fik jeg idéen til at søge nogle, der var interesserede i at aflaste kvinder i parforhold.”

Godt for børnene
Katrine Halskov og Marie Larsen er enige om, at Projekt Delemand er en succes. For Katrine betyder det tid til at koncentrere sig om lille Asta, mens Morten er hos Marie. Og Marie synes, det er hyggeligt nok at have en mand i huset af og til:

“Selvom jeg må indrømme, at det er lidt hårdt at pleje ham, når han har været til fodbold og at sørge for varierede retter med bacon, men så kan jeg jo se frem til en hel uge for mig selv bagefter.”

Morten Agger har dog haft lidt svært ved at vænne sig til at skulle bo to forskellige steder.

“Men Katrine er glad, og børnepsykologerne siger, at det er godt for børnene, og det er jo det vigtigste,” medgiver han og tilføjer, at han føler sig i trygge hænder hos Marie.