Foto: Paulo Barcellos Jr., Wikimedia Commons

Mandag aften omtalte DR en levende kvinde som “myrdet”. Alligevel mener nyhedsledelsen ikke, at man begik en fejl.

I et indslag på DR mandag aften fortalte ægteparret Anders og Heidi Bæk den tragiske historie om, hvordan de for tre år siden mistede deres dengang 21-årige datter. Datteren, Clara Bæk, flyttede sammen med sin to år ældre kæreste, Peter Nielsen, der netop havde afsonet en dom for vold med døden til følge.

Nu har Clara været forsvundet i mere end to år, og forældrene er sikre på, at Peter har myrdet hende.

“Men politiet standsede efterforskningen i utide og vil ikke genoptage den. Nu er vi så desperate, at vi har valgt at stå offentligt frem,” lød det fra Anders Bæk.

Myrdet kvinde set i live
Kort efter indslaget blev der oprettet en underskriftsindsamling for at få opklaret sagen om den myrdede Clara Bæk.

“Hvis politiet ikke vil bruge ressourcer på denne sag, hvor er vi så henne?” lyder det i indledningen til underskriftsindsamlingen.

Andre Facebook-brugere udtrykker undren, fordi de mener, at Clara Bæk stadig er i live.

“Jeg er altså sammen med hende lige nu,” skriver en af dem.

Politi bekræfter levende død
Hos Østjyllands Politi bekræfter man Facebook-brugerens udsagn. Niels-Erik Palsgaard forklarer, at man allerede i starten af 2010 konstaterede, at den unge kvinde var i live. Af politirapporten fremgår det, at Clara ville væk fra forældrene, men den forklaring købte forældrene ikke.

Det fremgår desuden af rapporten, at Peter Nielsen aldrig har været i fængsel.

“Jeg ved ikke, hvor den idé kommer fra, men han optræder slet ikke i kriminalregistret,” udtaler Niels-Erik Palsgaard.

DR nægter fejl
Men ifølge DR’s nyhedsledelse er disse oplysninger irrelevante.

“Forældrene omtaler deres datter som ‘myrdet’, og derfor er mest korrekt, at vi også gør det,” lyder det fra redaktionschef Thomas Falbe.

Thomas Falbe understreger, at DR forud for indslaget kontaktede Østjyllands Politi og fik bekræftet, at sagen ikke ville blive genoptaget. Han mener derfor ikke, at det er relevant, om Clara Bæk er i live, eller om Peter Nielsen er tidligere straffet eller ej.

“Det er jo ikke det, historien handler om,” fastslår han og tilføjer, at der ikke er behov for at kommentere yderligere på sagen.