Det var noget med en dansende klapperslange, der forvandlede sig til hendes far, men pludselig sad de i Mexico – eller måske Chile. Under alle omstændigheder var 42-årige Mette Knudsens drøm utrolig spændende.

“Først gik jeg i lang tid i nogle store sandbanker. Der var utrolig varmt; ikke, at jeg mærkede varmen sådan rigtigt, selvfølgelig, men jeg vidste bare, der var varmt,” indleder Mette Knudsen fortællingen om sin drøm.

Hun og manden Anders sidder over morgenmaden med deres 8-årige søn, og nattens billeder står stadig lyslevende for Mette.

“Hvor spændende, skat, lad os høre mere,” opmuntrer Anders, tydeligvis fascineret.

“Pludselig dukkede en enorm klapperslange op og begyndte at danse en slags vals, men så var det ikke en klapperslange længere, men min far, og det er da underligt, synes I ikke?” spørger Mette retorisk, inden hun fortsætter. Yderligere syv minutter går, inden hun er færdig med at fortælle om drømmen, og undervejs sidder familien dybt fængslet.

Virkelig revet med
“Det er ikke første gang, Mette har talt om sine drømme, og det er altid ret interessant. Men denne gang var jeg virkelig revet med,” fortæller Anders, der opfordrede sin kone til at dele drømmene med sine kolleger.

Som forventet var også lærerne på Sønderbakke Skole i Vrå dybt fascinerede.

“Jeg kunne høre Mette fortælle om sine drømme i timevis; så spændende er det,” erklærer Dan Engelund, der flere gange spurgte ind til, hvorvidt drømmen foregik i Mexico eller Chile, da både store bjergkæder og en form for organiseret narkotikahandel optrådte hyppigt.

Lyttede opmærksomt
Senere på dagen ringede Mette til sin veninde Cathrine Møller og uddybede, hvordan klapperslangen kunne være relateret til Mettes frygt for insekter eller måske et symbol på, at hun nogle gange har haft svært ved at forstå sin far.

“Jeg lyttede meget opmærksomt,” husker Cathrine.

Mette Knudsen selv sætter pris på, at både familie, kolleger og venner interesserer sig for hendes drøm, men er på den anden side ikke voldsomt overrasket.

“De scener, jeg beskriver, er jo utrolig spændende og komplekse, også for andre end mig selv,” mener den 42-årige lærer og tilføjer, at hun i fremtiden vil skrive sine drømme ned, så snart hun vågner, så hun kan gengive dem i større detaljer.