“Det ville klæde Gud at fortælle os, hvorvidt vi med genmodificerede fødevarer spiller Ham,” mener teolog og guddommelig kommentator Bjørine Nielsen og kritiserer Herren for at sinke landbrugsudviklingen med sin tavshed.

Debatten om genmodificerede fødevarer har ofte kredset om, hvorvidt forskere forbryder sig mod naturens orden og spiller Gud, når de piller ved afgrødernes genetiske sammensætning. Imidlertid har Gud selv ikke kommenteret sagen, hvilket ifølge teolog Bjørine Nielsen er en dårlig taktik.

Hun specialiserer sig i overnaturlig kommunikation og mener, at den almægtige skaber har en klar forpligtelse til at melde ud om genmodificerede organismer (GMO).

“Det ville klæde Gud at fortælle, hvorvidt vi faktisk leger Ham, når vi eksperimenterer med madens genetik,” siger hun og påpeger, at tavsheden nemt kan tolkes negativt.

Motiver på toastbrød

“Jeg siger ikke, at man som Gud nødvendigvis skal have en holdning til alt. Men efter 2000 års tilbageholdenhed, kun afbrudt af enkelte grædende statuer og motiver på toastbrød, kan det nemt virke som om, Han intet har at sige eller måske bakser med internt fnidder i Himmeriget. Her ville en klar udmelding skabe sikkerhed i baglandet og blandt tilhængerne,” forklarer Bjørine Nielsen, der i sidste uge startede debatten om guddommens GMO-holdninger med klummen “Hvornår kommer Gud op af hængekøjen?”

“Selvom tilhængerne indtil videre har været utrolig loyale og brugt meget tid på selv at finpudse Guds religiøse program, fornemmer jeg et ønske om stærkere lederskab. Når man overlader alting til den enkeltes samvittighed, risikerer man at blive beskyldt for dovenskab,” skriver teologen i sin klumme, hvor hun også opfordrer Gud og hans rådgivere til at udtale sig om andre vigtige problematikker som abort, aktiv dødshjælp og blasfemiske nisser.

“Lige nu famler videnskaben og politikerne lidt i blinde. Han har jo ikke fortalt dem, hvor de skal sætte abortgrænsen, eller om det er en synd at splejse hvede med gener fra en kat. Hvis Gud kom med et par tilføjelser til sit oprindelige program, ville landbruget have meget mere at rykke på samtidig med, at de forskellige partier rundt omkring i verden ikke behøvede at diskutere prævention eller selvmordsturisme,” afslutter Bjørine Nielsen.