En familie, der altid stemmer rationelt og empatisk, måtte i går se skræmte til, mens politiet fangede det store dyr i naboens baghave.

Det var lørdag morgen, og Anette Jespersen havde sat sig foran computeren for at skimme de seneste nyheder og vurdere, hvordan den politiske udvikling i Danmark kunne tilpasses hendes i forvejen fornuftigt afvejede politiske holdninger.

Pludselig hørte hun en høj brølen inde fra naboen, hvis politiske sympatier er helt modsat Anettes.

“Det lød, som om det kom fra en krydsning mellem en hyæne og en ko,” husker Anette, der også erindrer, at dyret udstødte en række korte sætninger som “det er for galt” og “det føler jeg altså bare”.

Stride børster
Anette kaldte på sin mand, Søren, og sammen gik de ud i haven for at se, hvad der var årsagen til de skræmmende lyde.

“Vi kiggede gennem hækken og genkendte med det samme svinehunden. Den var på størrelse med en hest, havde store, stride børster overalt på kroppen og rullede vildt med øjnene, mens dens glinsende tænder nærmest snappede efter blod,” fortæller Søren, der måtte opgive et borgermøde den morgen, hvor han sammen med andre fornuftige mennesker skulle diskutere fordele og ulemper ved de nyeste kommunalpolitiske tiltag.

“Jeg kunne ikke gå nogle steder, før jeg havde sikret mig, at dyret var blevet fanget,” forklarer han.

Svinet ud af hunden
Kort efter var politiet ankommet og havde held til at nedlægge svinehunden. Men det var ikke let.

“Vi forsøgte først at tale dyret til fornuft, men det var bange og blev ved med at skrige,” fortæller urobetjent Sven Maggaard fra Afdeling til Bekæmpelse af Politiske Udyr, der så sig nødsaget til at anvende en bedøvelsespistol.

“Dyret blev ramt flere gange og begyndte at vakle, mens det talte uforståeligt om martyrium, folkeforførelse og magtmisbrug,” husker urobetjenten, der senere transporterede dyret til en forvaringsanstalt, hvor man gennem daglig læsning af seriøse aviser og en solid dosis DR2-programmer vil forsøge at tage svinet ud af hunden.

“Vi har tidligere haft stort held med at forvandle svinehunde til både pudler, cockerspanieler og de der små chihuahuaer med rottelignende kroppe og overdimensionerede hoveder,” slutter Maggaard begejstret.