Foto: Derek Bridges, Flickr

Ligestillingsminister Manu Sareen tager positivt imod et forslag fra Institut for Menneskerettigheder om at inkludere reality-stjerner i Straffelovens paragraf 266b.

Det kan snart blive strafbart at komme med krænkende og nedsættende udtalelser om reality-stjerner. Institut for Menneskerettigheder har nemlig holdt møde med ligestillingsminister Manu Sareen (R), fordi man fra instituttets side ønsker at beskytte reality-stjernerne mod hån fra offentligheden.

“Det er et godt forslag, som jeg straks vil bringe videre til behandling,” lyder det fra Manu Sareen, der mener, at reality-deltagerne har brug for lovens beskyttelse mod den stærkt stigmatiserende og forhånende omtale, de møder i det offentlige rum.

“Vi må huske, at der er tale om en minoritet, der ofte mangler ressourcerne til at svare igen på kritikken, og som derfor står magtesløse over for den meget ubehagelige måde, de bliver omtalt på,” tilføjer han.

Skarpeste kniv i skoven
Amalie Szigethy, også kendt som Paradise-Amalie, er en af de reality-stjerner, der har mærket den offentlige forhånelse på egen krop. Hun er derfor glad for, at det nu kan blive forbudt at fremsætte krænkende bemærkninger om mennesker, der deltager i reality-programmer.

“Altså, jeg synes, man skal tale pænt om hinanden, for bare fordi, man ikke er den skarpeste kniv i skoven, kan man jo godt være klog på andre måder,” udtaler hun.

En anden kendt reality-deltager, Sidney Lee, er også begejstret for forslaget.

“Så slipper man måske for at høre på, at man nok bare tror, man er noget særligt, fordi man har været med i alle mulige reality-programmer,” siger han og tilføjer, at det snarere hænger sådan sammen, at man får lov at deltage i så mange programmer, fordi man netop er noget særligt.

Kritik fra baglandet
Det er dog ikke alle radikale vælgere, der tager lige godt mod forslaget. Katrine Vestbjerg fra Frederiksberg er en af de skeptiske:

“Racismeparagraffen skal beskytte mod diskrimination, men det bør kun gælde fornuftige mennesker, der ikke selv kan gøre for det,” mener hun og uddyber:

“Når man frivilligt stiller op i den slags tv-programmer, så har man selv bedt om at blive gjort til genstand for offentlig forhånelse, og mon ikke, de fleste af de freaks ligefrem nyder det?”