Foto: Mira Pavlakovic, sxc.hu

I den kommende tid opruster DR sin dækning af konflikten i Syrien. Det sker med særlige temaudsendelser støbt over kendte og elskede formater.

Borgerkrigen i Syrien har fået relativt lidt omtale i danske medier. Men det skal der laves om på nu, hvor Folketinget diskuterer, om det ikke var en idé at bombe landet. Det mener Danmarks Radio.

”Vi ser det som en del af vores public service-forpligtelse at fortælle danskerne om de lande, hvor vi fører krig. Og det skal være en dækning, der er i øjenhøjde med den almindelige seer – præcis som når vi laver faktaudsendelser om Danmark. Vi vil bruge vores mest populære formater,” udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Hun oplyser, at man allerede har en række programmer i støbeskeen. De skal gøre os klogere på den blodige, men komplicerede konflikt. Her er et udpluk:

Temaaften på DR2
DR har indkøbt en række billige dokumentarprogrammer om Syrien fra fransk, engelsk og bulgarsk tv. Det er dog kun genudsendelsen tirsdag formiddag fire uger senere, der bliver vist, da den egentlige temaaften ikke vurderes at trække de fornødne seertal.

Appease med Price
De to gemytlige brødre mødes over ti programmer for at lave syriske egnsretter og inviterer Naser Khader til at smage maden for at teste dens autenticitet. Seerne får spændende opskrifter til både hverdag og fest, og samtidig bliver der slået et slag for freden i det uroplagede land. Diktator Assads politichef og enken efter en oprører har mere til fælles, end de umiddelbart tror.

Aftenshowet
Et fyldigt indslag fortæller om syv elever fra 4.b på Holstebro Kommuneskole, der ved at tilbyde byens pensionister hjælp til at ordne haver har indsamlet 284 kr. til ofrene for krigen i Syrien. Eleverne og deres klasselærer kommer i studiet, hvor de fremviser tegninger og fortæller om, hvordan indsamlingen har ændret hele stemningen på skolen.

X Factor – Amnesty Special
Følg med, når tyve kommunikationsstuderende dyster om kun én praktikplads i Amnesty International Danmark. Hvem kan løfte den svære opgave at finde på sager, der har større appel hos organisationens donorer end krigen i Syrien? Du har aldrig set Thomas Blachman græde mere inderligt!