Mange Facebook-brugere angiver, at de har studeret på Livets Universitet, men RokokoPosten kan afsløre, at denne uddannelsesinstitution ikke findes. En tidligere elev er skuffet og føler sig snydt.

De fleste har sikkert set det på Facebook. En bekendt, der anfører, at vedkommende har læst på Livets Universitet. Men i dag kan RokokoPosten afsløre, at de, der hævder at have fået en akademisk uddannelse herfra, er blevet taget ved næsen.

For mens Livets Skole findes og ligger i Vanløse, eksisterer der intet institut for videregående uddannelse med navnet Livets Universitet. Det viser en omfattende rundspørge til danske og udenlandske undervisningsmyndigheder.

Ikke desto mindre var mange danskere indtil for nylig overbeviste om, at de havde taget en meget lang videregående uddannelse netop her.

Troede det var som RUC
Den 37-årige Johan Preisler er en af dem. Efter eget udsagn blev han optaget på Livets Universitet efter gymnasiet.

Som led i hvad, han troede, var hans studier, levede han et spændende liv som bartender, skibums i Val Thorens og senest som leder af en frivillig café på Vesterbro.

“Jeg troede, at Livets Universitet var lidt ligesom RUC eller Kaospiloterne, hvor man fik en uddannelse og lavede diffust, men angiveligt virkelighedsrelateret projektarbejde og hang ud med sine venner, sin læsegruppe, eller hvad man nu kalder det. Bagefter kunne man så tjene kassen som projektmedarbejder,” forklarer han.

Men særlig det sidstnævnte viste sig ikke at holde stik, og nu erkender Johan Preisler sin fejl.

“Jeg ville ønske, jeg havde fulgt mine forældres råd og startet på økonomistudiet eller i det mindste fået en humanistisk uddannelse. Så havde jeg trods alt haft en fin titel at varme mig med, når jeg tog underbetalt arbejde, jeg var overkvalificeret til,” siger han.

For travlt med Dagsværk
I dag skyder Johan Preisler noget af skylden for sit valg af Livets Universitet på gymnasiet, som han droppede ud af midt i 3.g for at tage med en kæreste til Malta og tage et job som turistguide.

“Det var simpelthen så kedeligt, og der kunne lærerne måske godt have fortalt, at det faktisk var vigtigt,” siger han, mens han ser op i luften og tænker højt:

“Det gjorde de måske også, men jeg havde jo travlt med Operation Dagsværk.”