Foto: Robert Proksa, sxc.hu

På en ekspedition til ukendte egne så canadieren Morgan Spencer både steder og mennesker, han kendte i forvejen.

24-årige Morgan Spencer fra den canadiske provins Manitoba satte i foråret kursen mod fjernøsten for at udforske dette sælsomme og ukendte terræn. Han ankom til Kina i midten af maj, og allerede her fik han sin første overraskelse.

“Jeg havde ikke været i Kina mange dage, før jeg pludselig så Mr. Guise, der underviste mig i geografi i gymnasiet. Han var på ferie med sin kone,” skriver den opdagelsesrejsende i sin blog, som han ville fylde med spændende beretninger om eksotiske og uopdagede oaser.

Allerede online
Selvom han opdagede steder, han ikke kendte i forvejen, måtte han dog ofte skuffet konstatere, at andre allerede havde uploadet billeder derfra. Selv da han udforskede Sumatras regnskove, mødte han turister og andre almindelige rejsende, og det virkede umuligt for ham at finde et område, der endnu ikke kunne googles.

“Ja, flere gange gik det endda op for mig, at jeg selv havde set billeder af stederne før, og da jeg kom til Japan, kom jeg pludselig i tanke om, at jeg faktisk var på ferie der med mine forældre, da jeg var barn,” fortæller han.

Efter et par måneders ekspedition, hvor det lykkedes ham at besøge Østtimor og at komme helt tæt på Nordkorea, begyndte Morgan Spencer at miste modet. Og da han mødte sin ekskæreste Kyrah og hendes mand, Charles, der var på økoferie i Laos, besluttede han sig for at indstille ekspeditionen og rejse til Thailand for at tilbringe resten af tiden med at gå på billige barer og måske prøve lykken som sexturist.

Ukendt natklub
Morgan fortsatte dog med at notere navnene på de diskoteker og natklubber, han besøgte i Thailand. Og pludselig opdagede han en, der ikke var spor af på nettet.

“Det var helt utroligt, men det var selvfølgelig også i en af de der små byer uden for Bangkok, som ingen gider rejse til,” lyder det lettet fra den unge canadier, der nu har uploadet fyldige rejsebeskrivelser og anmeldelser af natklubben, som han har givet tilnavnet “Club Morgan”.

Måske vil Morgan Spencer prøve lykken i Afrika. Men han ved ikke, om det kan betale sig:

“Nogle gange er verden bare så lille, at man lige så godt bare kan blive hjemme.”