Foto: Derzsi Elekes Andor, Wikimedia Commons

Facebook forvrænger folks opfattelse af, hvad der er sjovt, og opfordrer til dilettantisk omgang med humor, lyder det fra RokokoPostens redaktion forud for høringen om Facebook.

Facebook må lukke ned! Sådan lyder den klare udmelding fra RokokoPostens redaktion op til den høring om Facebook, som Mogens Jensen fra Socialdemokraterne og Ellen Trane Nørby fra Venstre vil arrangere.

”Vi har levet godt og fornøjet danskerne gennem flere hundrede år. Men nu truer Facebook os på livet ved at opfordre alle og enhver til at dele deres hjemmestrikkede og uautoriserede vittigheder,” lyder det fra redaktionen, der får opbakning fra lektor Johnny O’Hare fra Institut for Satire og Folkesundhed på RUC.

”Folk ser noget på Facebook, der får dem til at grine, og så tror de, det er sjovt. Men det er tomme kalorier, hvor kun den manglende forståelse for relevante diskurser fremkalder latteren,” siger han.

Borgen bakker op
På Christiansborg, hvorfra Mogens Jensen og Ellen Trane Nørby i et Berlingske-indlæg sidste uge beklagede sig over den hårde medfart, som idéen om høringen har fået blandt Facebooks brugere, er der jublende begejstring over RokokoPostens udspil.

Begge politikere har nemlig oplevet humormisbrug fra almindelige Facebook-brugeres side. Ellen Trane Nørby fortæller:

”Nogle har forlystet sig med, at jeg kommer fra et liberalt parti, men er bange for en privat medievirksomhed. Andre har spurgt sarkastisk til, hvorfor jeg har noget imod, at Facebook bruger personlige oplysninger til direct marketing, når jeg selv har stemt for at lade danske myndigheder granske folks bankkonti, telefonforbrug og så videre. Men den slags er jo overhovedet ikke morsomt.”

Mogens Jensen supplerer:

”Der var en, der skrev, at når Folketinget selv har pornofilter på sit it-system, bør vi ikke være forargede over, at Facebook filtrerer nøgenbilleder fra. En, der hed Maria DeLuxe, fra et firma ved navn Frokostpigerne, skrev, at hvis jeg gerne ville se noget hud, kunne det sagtens lade sig gøre. Hun satte en af de hersens blinkende smileys efter, så jeg kunne se, det var ment som en morsomhed. Men det er jo tragisk, at en smørrebrødsjomfru ligefrem muntrer sig med at vise sin krop frem.”

Beskæftigelseminister Mette Frederiksen er enig:

“Det er ikke sjovt!”