Foto: Steve Freeman, Flickr

Adskillige mennesker er de seneste uger blevet drænet for al glæde. Politiet frygter, at en hel generation af lykkevampyrer står bag angrebene.

De ligner helt almindelige mennesker og findes på helt almindelige arbejdspladser. Men de bærer på en frygtelig og farlig hemmelighed: De er lykkevampyrer, og hvis du ikke er forsigtig, suger de al livsglæde ud af dig ved at tale højt og længe om deres indsigt i lykke og harmoni.

Situationen er alvorlig, lyder det fra politifunktionær Peter Nissen fra Herning. Alle landets politikredse har de seneste uger fået anmeldelser om overfald, der efterlader ofrene i en tilstand af dyb depression og livslede.

“Det er svært at gribe ind, for de gør ikke noget, der er i strid med loven,” udtaler Peter Nissen.

Sådan angriber vampyrerne
I stedet har politiet udarbejdet et signalement af lykkevampyrerne, så folk kan genkende dem og flygte i tide.

“Lykkevampyrerne stiller mange indirekte krav til deres omgivelser ved at bruge udtryk som ‘Jeg tør forvente, at verden giver mig det bedste, for det har jeg fortjent’, ligesom de ofte giver udtryk for en livsfilosofi, der handler om, at positiv adfærd avler positiv adfærd. Men disse ord er det eneste positive ved lykkevampyrernes egen adfærd, og derfor virker de som svampe, der suger al glæden ud af omgivelserne uden at give noget igen,” står der blandt andet i en netop udgivet informationspjece.

Pjecen beskriver også de symptomer, du skal være opmærksom på:

“Ofte føler offeret sig til at begynde med oplivet over de glade budskaber, men det afløses hurtigt af utilstrækkelighedsfølelse, vrede og skam over ikke at kunne give lykkevampyren nok.”

Hvidløg virker ikke
Desværre tilbyder pjecen ingen effektiv beskyttelse mod vampyrerne, men konkluderer derimod:

“I modsætning til andre vampyrer er lykkevampyrer immune over for hvidløg, og da de angriber ved hjælp af ord, er almindelige selvforsvarsteknikker ineffektive.”

Peter Nissen har dog et bud på, hvad man kan gøre:

“Først og fremmest skal du give dem en mental skråt op-finger og lade være med at falde for fristelsen til at føle dig ussel over at blive vred på ‘sådan en venlig og positiv person’. Og så skal du for alt i verden modstå deres forsøg på at gøre dig selv til en af dem.”