Prisen tildeles i år Syriens præsident for hans utrættelige kamp for at forhindre uroligheder i det mellemøstlige land. Ruslands Vladimir Putin må se sig slået på målstregen.

Officielt er det først den 11. oktober, at Den Norske Nobelkomite uddeler Nobels Fredspris, men sensationelt kan RokokoPosten allerede i dag afsløre, hvem den går til.

Modtageren bliver den 48-årige syrer Bashar al-Assad, der som regeringsleder de seneste år har kæmpet utrætteligt for at stoppe den omfattende vold i det mellemøstlige land.

I motiveringen af prisen skriver nobelpriskomitéen:

“Bashar al-Assad har gang på gang demonstreret, at han ikke skyr nogen midler i sin kamp for freden.  Der er få andre statsmænd, der ville være villige til gå i krig mod sin befolkning uden FN-mandat eller bruge giftgas mod selv samme for at sikre freden,” erklærer de og fortsætter:

“At Assad bagefter opgav brugen af kemiske våben og dermed undgik omfattende bombardementer af sit land, afgjorde valget fuldstændig,” slutter komitéen sin nominering.

Putin lykønsker
Tildelingen ligger i forlængelse af, at EU i 2012 blev belønnet for sin imponerende fredsskabende præstation. Dets medlemslande havde nemlig kun været i krig med Libyen og enkelte lande i Sydamerika, Afrika, Asien og Balkan, men ikke med hinanden i løbet af de sidste 60 år.

Fra Assads primære konkurrent som årets fredsmager, den russiske præsident, Vladimir Putin, lyder også en lykønskning til den syriske statsleder.

“Selvfølgelig er jeg skuffet over at blive slået på målstregen, men jeg må erkende, at Assads utrættelige kamp for evig fred for opposition og intern kritik er min indsats klart overlegen, trods alt,” erklærer Vladimir Putin, der tilføjer, at han nu vil gøre sig endnu mere umage for at efterligne Assads eksempel.

Assad: Fedt at slå Obama
Prismodtageren selv erklærer, at han er ‘ved at sprænges af stolthed’, og at særligt én ting ved prismodtagelsen gør ham begejstret.

“Det giver mig stor glæde, at jeg i år har formået at overgå Barack Obama, der tidligere har formået at vinde prisen ved på modig vis at gøre intet. Og i år overgik han nærmest sig selv ved først at love krig og derpå sikre freden ved igen ikke at gøre noget,” forklarer præsidenten.