Den næste stjernespækkede fortolkning af en dansk tv-serie kommer fra Quentin Tarantino, der har sagt ja til at filmatisere den ikoniske fortælling fra havnen.

Først blev Riget og Forbrydelsen genindspillet på engelsk, og siden er rettighederne til både Borgen, Broen og Lærkevej blevet købt og vil snart kunne nydes af udenlandske tv-seere.

Mandag kom det så frem, at også den amerikanske stjerneinstruktør Quentin Tarantino har købt rettighederne til en klassisk dansk tv-serie. Der er denne gang tale om Huset på Christianshavn, som manden bag Pulp Fiction og Reservoir Dogs ser frem til at præsentere for et amerikansk publikum.

Elsker skandinavisk noir
“At lave Huset på Christianshavn er en drøm, der er gået i opfyldelse. Både den skandinaviske noir, det sære sprog og den groteske humor, som præger samspillet mellem de eksotiske skuespillere i den oprindelige serie, passer perfekt til min forkærlighed for ekstrem blodsudgydelse og postmoderne dialoger uden pointe,” fortalte instruktøren ved en pressekonference i Los Angeles.

Selvom det grundlæggende plot forbliver intakt i Tarantinos udgave, vil han dog fortolke de folkekære karakterers genvordigheder i en ny ramme.

Lejekaserne i Bronx
Handlingen er flyttet fra 1970’ernes Christianshavn til en lejekaserne i Bronx under spiritusforbuddet i 30’erne. Her følger seerne en gruppe italienske og jødiske immigranter, der i en kombination af slumidyl og hyperæstetiseret vold driver smugkroen The Rodent’s Orifice i ejendommens kælder.

Desuden vil karaktererne måske afværge Anden Verdenskrig på en kontrafaktisk og filmisk raffineret måde, der involverer ninjaer.

“Shut the fuck up, Meir!”
Desuden bliver Poul Reichhardts rolle som Flyttemand Olsen i Tarantinos udgave til spritsmugleren Ercole “The Mover” Olivieri, spillet af Harvey Keitel. Han bliver stillet over for vicevært og lejemorder Meir Goldfarb, som Dustin Hoffman forventes at personificere. Quentin Tarantino forudsiger allerede nu, at Keitel vil gøre replikken “Shut the fuck up, Meir!” til folkeeje i USA.

Ifølge vedholdende rygter planlægger Tarantino selv at gæsteoptræde kortvarigt som flyttemandens søn, der i den danske udgave blev spillet af Jes Holtsø.