Foto: Vjeran Lisjak, sxc.hu

Ny ekspertsammenslutning kræver forbud mod mørkt stof og mørk energi, indtil det er afklaret, om der er sundhedsskadelige stoffer i.

Mennesket har opholdt sig i universet lige siden artens opståen, men dette er højst risikabelt og har indtil nu altid været med døden til følge. Ifølge en række danske sundhedseksperter skyldes dette en uansvarlig sundhedspolitik, hvor politikerne helt ignorerer det faktum, at man kun har ganske lidt viden om, hvad universet egentlig består af.

Flere astronomer bekræfter over for RokokoPosten, at man kender til mindre end fem procent af universets bestanddele. Resten – det vil sige henholdsvis mørkt stof og mørk energi – har man ikke undersøgt direkte.

Og det er ikke godt nok, mener Gert Ove Madsen, der er formand for en ny interesseorganisation bestående af fagfolk fra forskellige sundhedsfag.

Regeringssvigt
Organisationens primære formål er at lobbye for, at der afsættes flere ressourcer til at undersøge universet og dets betydning for det enkelte menneskes sundhed.

“Der er tale om et regulært svigt fra regeringens side, når den bare lukker øjnene og ignorerer, at vi faktisk ikke ved, om mange af de sygdomme, mennesker pådrager sig, skyldes, at mørkt stof er sundhedsskadeligt,” lyder det fra Gert Ove Madsen, der er praktiserende læge i Vedbæk.

Han mener, at regeringen bevidst forsøger at dreje befolkningens opmærksomhed væk fra dette sløseri ved for eksempel at skabe debatter om rygning og hormonforstyrrende stoffer.

Svært at forbyde det
I første omgang har fageksperterne henvendt sig til sundhedsminister Astrid Krag (SF) med et krav om et forebyggende forbud mod mørkt stof og mørk energi.

Ministeren bekræfter, at hun har modtaget henvendelsen og tager den alvorligt, men også at det bliver svært at gennemføre forbuddet:

“Ingen er jo i besiddelse af mørkt stof og mørk energi eller bruger det i fødevarer eller kosmetikprodukter. Og så vil det koste alt for mange penge og kræve en omfattende, international indsats at fjerne det hele.”

I stedet foreslår Astrid Krag, at man kan kigge efter alternative opholdsmuligheder, indtil det er fastslået, om der findes sundhedsskadelige stoffer i de hidtil ukendte dele af universet.