Den kendte danske jurist og ytringsfrihedsaktivist Jacob Mchangama skal fremover kalde sig Jacob Larsen. Det har et tæskehold af danske journalister og studieværter fået gennemtvunget med vold og trusler.

Klokken er lidt over elleve fredag aften, da det banker hårdt på Jacob Mchangamas dør. Den offentlige debattør og tidligere chefjurist for CEPOS er netop gået i seng.

“Jeg kan høre, at der er mange, som hamrer løs på døren, mens de råber, at Martin Breum fra Deadline er blevet indlagt med læderet stemmebånd efter at have sagt mit navn fire gange kort på kort tid,” forklarer han og fortsætter:

“Gennem dørspionen kan jeg se, at der står en otte-ti stykker udenfor. Det ligner et tæskehold bestående af dansk journalistiks hårde halse. Forrest står Clement (Kjersgaard, red.) og Ask Rostrup med næverne fremme, og bag dem står værter fra alt fra TV 2 News til Radio24syv. De virker meget oprevne og aggressive.”

List mislykkes
“For at undgå konfrontation forsøger jeg at sige gennem døren, at jeg ikke er hjemme. Men jeg burde have vidst, den ikke gik, når de nu er journalister,” forklarer han.

Få øjeblikke efter sparker Deadlines Nynne Bjerre Christensen brutalt døren af sine hængsler, og værterne vælter ind.

“Nu er det slut med dit pjat, Misjumgami! Det stopper lige nu, forstår du?” siger hun og gør det klart for den overrumplede jurist, at ingen dansk studievært har kunnet udtale efternavnet korrekt siden efteråret 2007, hvor det ved et tilfælde lykkedes for en beruset og forkølet Adam Holm.

Jacob Mchangama fortæller, at trusler og moderat kritiske spørgsmål fyger gennem luften, mens mediefolkene slutter ring omkring ham.

Krasnik laver håndpistol
Pludselig mærker han et slag i nakken og hører nogen råbe på østjysk:

“Hallå Måchamgåmu, er det et skotsk navn eller hva’? Og hvis det er, hvorfor er h’et så ikke med stort?’

Det viser sig at være Niels Krause-Kjær, der er flankeret af Martin Krasnik.

“Da Krasnik så laver den der pistolhånd og peger olmt på mig, ved jeg godt, hvad klokken er slået,” siger han resigneret.

Øjeblikke efter udleverer manden, der tidligere hed Jacob Mchangama, sit NemID og bliver via borger.dk straks omdøbt til Jacob Larsen.

Herefter begiver de rasende værter sig videre i natten. Angiveligt for at få digteren Yahya Hassan til at tage fornavnet Peter.