Den tidligere fodboldspiller Allan Simonsen blev den overraskende vinder af gårsdagens kommunalvalg. Han står nu til at blive borgmester i samtlige 98 danske kommuner.

Den helt store sejrherre ved gårsdagens valg blev hverken Socialdemokraterne eller Venstre. Det var i stedet den tidligere landsholdsspiller Allan Simonsen, som vandt vælgernes gunst. Ikke alene vandt den forhenværende sportsmand borgmesterposten i hjemkommunen Fredericia, han fik også opbakning fra et overvældende flertal i samtlige af landets resterende kommuner.

“Jeg er utrolig stolt og glad over danskernes begejstrede opbakning og støtte.  Det har været enormt hjertevarmende at opleve, og jeg glæder mig til at prøve kræfter med konstitueringsaftaler og de flotte borgmesterkæder,” siger han begejstret.

Hans afvæbnende lune
En af de vælgere, som stemte på Allan Simonsen, den 46-årige Berit Svendsen fra Nivå, fortæller, hvorfor hun valgte at give ham sin stemme.

“Vi kendte jo heller ikke nogle af de andre. Det er jo ikke som om, man gider stemme på nogen, bare fordi deres ansigt hænger på en lygtepæl, vel?” spørger hun retorisk og fortsætter:

“I sidste ende føltes han bare som den helt rigtige vinder. For selvom alle de andre kandidater helt sikkert også virkede fumlende og ikke videre kompetente, så manglede de jo helt Allans afvæbnende lune,” forklarer hun.

Vandt også regionerne
Flere politikere har efterfølgende kraftigt kritiseret, at en person uden partitilhørsforhold, politik eller erfaring har kunnet vinde valget så massivt. De hævder, at det er i modstrid med fairness og god demokratisk skik.

Men de indvendinger mener valgforsker Simon Jensen fra Syddansk Universitet udelukkende er udtryk for misundelse.

“Det kan da godt være, at de professionelle politikere finder det lidt frustrerende, at der kommer en såkaldt ‘amatør’ og trumfer dem alle.  Men man skal huske, at i politik er det trods alt en del vigtigere at gøre et godt indtryk end at gøre det godt,” forklarer han.

Det lykkedes i øvrigt også for Allan Simonsen at vinde flertal i samtlige danske regionsråd, hvilket hverken medier eller befolkning synes at have opdaget. Ifølge Simon Jensen vil den forventelige konsekvens af dette være et større fokus på danse- og sportsskader i det danske hospitalsvæsen.