Ulla Terkelsen og en anonym efterlivskorrespondent er blandt de seks ansatte, der må forlade RokokoPosten, fordi deres aktiviteter har skadet avisen. RokokoPosten vil ikke uddybe eksklusionen.

“RokokoPostens hovedbestyrelse har i dag besluttet, at du ikke længere kan være ansat på RokokoPosten. Beslutningen skyldes RokokoPosten-skadelig virksomhed. Jeg skal derfor meddele dig, at du d.d. er udmeldt af RokokoPosten.”

Så kontant var beskeden til seks ansatte på det anerkendte mediehus. En af de dem, der nu må se sig om efter anden beskæftigelse, er journalisten Ulla Terkelsen, som nogle måske også kender fra DR og TV 2, og hvis næsten naturstridige evne til at befinde sig i verdens brændpunkter har været til gavn for RokokoPosten siden 1966.

“Ved sidste redaktionsmøde lagde jeg mærke til, at chefredaktionen havde travlt med at gøre sig lystig over såkaldt rigtige journalister, der rapporterede om virkelige krige og faktiske begivenheder. Så måske har min faktuelle tilgang til faget fældet mig,” spekulerer Terkelsen.

For meget Hitler?
RokokoPosten ønsker imidlertid ikke at uddybe, hvorfor de har ekskluderet de seks ansatte. Det betyder, at en af mediehusets tidligere efterlivskorrespondenter heller ikke ved, hvad han har gjort galt.

“Måske synes de, jeg brugte for meget tid på at snakke med Hitler. Men jeg gjorde det kun, fordi jeg mener, at læserne fortjener at få sandheden om manden at vide. Og så laver han altså noget virkelig lækker vegetarmad,” forklarer efterlivskorrespondenten, der har skrevet om diktatoren som moderne kunstner og filmkritiker.

I protest mod den uventede udsmidning har journalisten med ansvar for den græsk-romerske underverdensdækning valgt selv at sige op. Hun finder det problematisk, at man på et falsk nyhedsmedie ikke har plads til reportere, der kan tale med de døde.

Meta-falsk falsk medie
“Derfor overvejer jeg at starte en ny avis med virkelig højt til loftet,” forklarer underverdenskorrespondenten, der allerede taler med en gruppe RUC-studerende om at lave et “meta-falsk falsk nyhedsmedie”.

RokokoPostens praktikant, Frederik Storm, har derimod ingen planer om at forlade RokokoPosten:

“Når bølgerne går højt i det brusende publicistiske hav, står vi alle alene som vejrbidte sømænd, der må surre sig fast til masten!”