Samtlige danske partier til højre for De Radikale tager på badeferie til Barbados på ubestemt tid, da de ikke ønsker at forstyrre regeringens skandaler og selvskabte problemer.

Det flyder med svømmevinger, myggebalsam, klipklapper og halvpakkede kufferter på folketingsmedlem Kristian Jensens (V) kontor på Christiansborg. Som resten af oppositionen er han i færd med at planlægge en længere ferie på ubestemt tid til Barbados i De Nederlandske Antiller. Men inden da har han indvilget i at fortælle RokokoPosten, hvorfor alle partier til højre for De Radikale har besluttet sig for at dase under sydlige himmelstrøg i stedet for at kritisere regeringen.

Planlagde rejsesag
“Regeringen er en langt hårdere modstander af sig selv, end vi nogensinde kunne være, så der er ingen grund til, at vi blander os i dens nederlag,” forklarer den tidligere skatteminister og fremhæver skandalen om GGGI og Lars Løkke Rasmussens rejser på 1. klasse som eksempler.

“Hele rejsesagen havde vi naturligvis planlagt, da alt det her politiske halløj bliver for ensformigt uden modspil. Så vi smed skandalen på bordet op til et kommunalvalg, men lige meget hjalp det,” siger Kristian Jensen opgivende og forklarer, hvordan regeringen kort efter gav de borgerlige en sejr ved finanslovsforhandlingerne, der splittede venstrefløjen.

Gør sig ikke umage
“Enhver, der kaster et blik på Lars Løkke eller Barfoed, kan jo se, at vi slet ikke gør os umage. Om noget anstrenger vi os for at agere inkompetent og vagt,” fortæller Kristian Jensen.

“Selv når vi intet gør, går der ikke en dag uden, at regeringen på en eller anden måde formår at forvilde sig ud i en skandale,” siger han og henviser til, hvordan Morten Bødskov måtte gå af på grund af kalendersnagen, og Annette Vilhelmsen fik en massiv næse.

“Med lidt held er vi kommet i regering, når vi vender hjem. Hvis valgkampen forløber på samme måde som det sidste års tid, er der næppe nogen grund til, at vi blander os i den,” siger Kristian Jensen.

Venstre-manden siger dog, at han glæder sig over de omskiftelige vinde i dansk politik, hvor oppositionen, der for et år og en dag siden måtte gå af på grund af egen inkompetence, nu kan drage på ferie på grund af regeringens uduelighed.