Vredladne akademikere stifter nyt parti med alle de rigtige idéer, som ingen gider lytte til, fordi alle andre desværre er ignorante idioter.

Den gamle Landstingssal på Christiansborg summer af utallige arrige stemmer, der taler højlydt og i munden på hinanden. Selvom det er lykkedes at indkalde til stiftende generalforsamling i Bedrevidende Akademikerparti, er der nogen uenighed om, hvordan partiprogrammet skal udformes. Men alle er enige om, at de har en vigtig og nødvendig sag.

Medlemmerne af Bedrevidende Akademikerparti har forskellige baggrunde, der dog alle involverer en alt for lang humanistisk uddannelse og betydelig arrogance. Flere kender hinanden fra Informations læserbreve og onlinedebat, mens andre har henslæbt lange karrierer som familiens fremmedordslabile kværulant, der endelig har fundet et forum, hvor vedkommende kan være uenig med ligesindede.

Bedre og klogere
Svend Langetoft på 68 år er pensioneret lektor i oldgræsk og mener, at menneskehedens fremtid består i en humanistisk udgave af antikkens spartanske kasernestat. Selvom han ikke spår partiet stor succes, er han alligevel glad for at være med.

“Egentlig kan det jo være lige meget, for vi får alligevel aldrig noget som helst gennemført. Befolkningen er snotdumme forbrugsfascister uden antydning af dannelse og kunne ikke skelne Æneiden fra Iliaden, om så deres meningsløse eksistens afhang af det. Men nu har de trods alt en teoretisk mulighed for at stemme på nogen, som er bedre og klogere end dem selv,” forklarer han.

Vil undgå indflydelse
Den 49-årige Josef Larsen, der læser tysk ved Københavns Universitet på 28. år og ønsker, at partiet skal arbejde for negativ vækst og afvikling af elektricitet, er delvist enig.

“Jeg mener, at det er nødvendigt, at vi findes som parti, omend jeg vil modsætte mig enhver form for indflydelse. Hvis vi bliver valgt ind, er det et klart svaghedstegn og symptom på, at vi er begyndt at lefle for masserne, hvilket jeg personligt vil undgå for enhver pris,” siger han og forklarer, at han derfor vil argumentere for menneskehedens udslettelse som led i en bæredygtig økologisk strategi.

Partiets generalforsamling blev dog afbrudt klokken 04.21, da samtlige tilstedeværende stillede op til posten som partiformand og modtog en stemme.