En mand fra Næstved kræver at få gennemført en juridisk abort af sin 17-årige søn, hvis adfærd og opvækst han på ingen måde vil holdes ansvarlig for.

Bedre sent end aldrig. Det synes at være mantraet for den 46-årige Peter Jørgensen, når det kommer til hans syttenårige søn, Chresten, som Peter i stadig større grad fortryder, at han i sin tid var med til at skabe. I dag betegner han teenageren som “grundlæggende uansvarlig”, “ekstremt selvcentreret” og udstyret med et “utrolig grimt sprog”.

“De egenskaber har han udelukkende fra den kælling af en mor, som han i øvrigt også bor hos det meste af tiden,” fortæller faren indigneret.

Derfor kræver Peter Jørgensen nu en juridisk abort af sønnen.

Tænker kun på sig selv
“Chresten er en forkælet stodder, der ikke vil tage ansvar for sine handlinger. Den adfærd ligger mig så fjernt og er mig så kvalmende, at jeg fremover nægter at have noget som helst med ham at gøre,” siger Peter Jørgensen og fortsætter oprørt:

Evig og altid har han krævet madpakker, eller at jeg skulle være vågen, når han kom på besøg. Jeg har også betalt en formue for at sende ham på efterskoler, så jeg kunne undgå at se på det klamme fjæs, der i så høj grad ligner hans mors.”

Derfor vil Peter Jørgensen nu have rettens ord for, at han ikke bærer noget ansvar for Chresten og ikke officielt fremstår som hans far hos nogen offentlige instanser.

Sparket mor i maven
Peter Jørgensen kan godt se, at det er et sent tidspunkt at fralægge sig det juridiske ansvar for sønnen på.

“Nu bliver møgungen atten år om syv måneder, så en juridisk abort har selvfølgelig en begrænset effekt, men jeg kan trods alt sørge for, at han ikke arver noget som helst fra mig, hvis jeg skulle nå at oparbejde en formue, inden skrumpeleveren får has på mig,” forklarer faren.

“Hvis jeg havde vidst, at Chresten ville udvikle sig så afstumpet, ville jeg naturligvis have sparket hans mor i maven, da hun var gravid, men det er jo ligesom for sent nu,” siger Peter Jørgensen med tydelig ærgrelse og konkluderer:

“Godt nok er det ikke en rigtig abort, men lidt har vel også ret, så i dette tilfælde må det næstbedste være nok.”