“Nu betyder mine artikler rent faktisk noget,” siger den unge avisreporter, hvis karriere tog et gevaldigt spring opad, da hendes serie om livet i et udsat boligområde kom i de seriøse medier.

Sikke en vild historie! Kommer til at ændre den måde, vi opfatter Danmark på!  Et virkelig vigtigt indlæg i debatten! Sådan lyder nogle af Facebook-kommentarerne om 26-årige Nadja Lynges artikelserie “8210”, der handler om livet i Aarhus Vest, hvor blandt andre Yahya Hassan kommer fra.

Rosen og de over 10.000 “synes godt om”-tilkendegivelser har pludselig rykket Nadja Lynge op i de seriøse journalisters liga, hvis historier ikke standser ved de store morgenaviser eller Danmarks Radio, men rent faktisk bliver relevante for den danske befolkning.

Svinet til af de vigtige
Hendes chef, nyhedsredaktør Mette Kofoed, er begejstret og spår den 26-årige kvinde en stor fremtid.

“Nadja har kun været hos os siden september, og allerede har hun formået at blive svinet til af så forskellige grupper som Trykkefrihedsselskabet, MANFO, KVINFO, Modkraft og Uriasposten,” jubler redaktøren og viser ivrigt, hvordan også forfatter Jette Hansen har sat gang i en længere debat om parallelsamfund, integrationspolitik og bh-størrelser, udelukkende med udgangspunkt i en kort billedtekst til en af Nadja Lynges artikler.

En anden artikel, “De glemte år”, hvor beboere i Aarhus Vest udtaler sig om de personlige konsekvenser af de sidste 15 års integrationspolitik, har ligeledes tiltrukket sig opmærksomhed fra vigtige stemmer i debatten.

Trusler og konspiration
“Alle de politikere og debattører, der sidste år sagde undskyld for et eller andet, der havde med islam at gøre, har kommenteret historien, og Ole Birk Olesen (LA) har foreslået, at vi skal privatisere hele indvandringsområdet,” fortæller Nadja Lynge selv og tilføjer, at hendes indbakke flyder over med lovprisninger, tilbud om medlemskab af ekstremistiske grupper, trusler om vold og meget indviklede konspirationsteorier.

Den unge journalist tager dog det hele i stiv arm:

“Truslerne er selvfølgelig ubehagelige, men jeg føler stor faglig stolthed over, at mine tekster formentlig har nået over 80 % af de mennesker, der mener, at regeringen indgår i et hemmeligt samarbejde med NASA, Bilderberg-gruppen og Jimmy Hoffas mordere.”