Ægtefællen til sønnen af den tidligere leder af det engelske arbejderparti har vundet verdensmesterskabet i stoleleg, der for nylig blev afholdt i et land vest for Sverige.

Den forgangne uge har været hektisk for den engelskfødte politiker Stephen Kinnock. Ikke alene har den tidligere direktør i World Economic Forum skullet passe sit krævende job som administrerende direktør for partnerskabet Global Leadership and Technology Exchange i det britiske konsulentfirma Xyntéo, som specialiserer sig i rådgivning om udledning af varm luft. Han har også stået på sidelinjen, mens hans hustru for tredje gang blev verdensmester i stoleleg.

Vinder altid stoleleg
“Jeg er meget, meget stolt over min kone,” siger en glad Stephen Kinnock, der foruden sin imponerende erhvervskarriere blandt andet er kendt for at medvirke i det russiske melodrama Haute Couture Dress fra 2007.

“Man skal huske, at stoleleg er en benhård sport, hvor næsten alle andre ender med enten at sidde på en anden stol end den, de startede med at sidde på, eller helt ryger ud af legen,” siger han.

“Men min kone er så dreven, at hun ikke alene vinder, men også ender på samme stol, som hun startede på, mens stort set alle andre har skiftet plads op til flere gange,” forklarer en stolt Kinnock fra sit hjem, der, afhængig af gældende beskatningspraksis, befinder sig i Danmark, Schweiz eller måske England.

Vinbondes kone får besøg
Det er dog ikke kun Stephen Kinnock, der har haft et par begivenhedsrige dage. Også en eksileret fransk vinbonde på overførselsindkomst har oplevet tiden efter VM i stoleleg som alvorligt udmattende, da hans 73-årige ægtefælle insisterer på at invitere deltagerne på besøg efter mesterskaberne.

“Ja, det er et værre cirkus med alle de mennesker, som skal forbi, men også lidt hyggeligt. Hun trøster taberne og gratulerer vinderne over en kop kaffe eller to, og så får de taget billeder. Selvom der ikke rigtig er nogen, som kan huske, hvorfor et ældre ægtepar som os skal inddrages i den slags, er det jo vigtigt at holde fast i traditioner, og min kone værdsætter helt sikkert opmærksomheden,” forklarer vinbonden.

Det var dog ikke kun Stephen Kinnocks hustru, der fik en flot placering ved verdensmesterskaberne. Også ægtefællen til afløseren for den afgåede KVINFO-direktør, Elisabeth Møller Jensen, fik med en delt andenplads en flot placering.