Foto: Pressefoto, ft.dk

Mænd bliver reduceret til rationelle kompetencemaskiner, mener transportminister Magnus Heunicke (S), der føler sig forbigået af SE og HØR.

“Uanset hvor æggende jeg smiler til journalisterne, behandler de mig kun som en kedelig politiker med tørre kompetencer,” sukker Danmarks nye transportminister, den 39-årige Magnus Heunicke, der indtil for nylig har stået i skyggen af sin kendte hustru, KVINFO-direktøren Nina Groes.

Han havde håbet, at ministerudnævnelsen ville betyde mere fokus på hans sexede udstråling, forældreevne og velvilje til at skovle sne – også for naboen. I stedet må han endnu engang se sig reduceret til en rationel kompetencemaskine.

“Jeg har talt med mange journalister, men de spørger kun til forhold, der vedrører mit embede som transportminister. De ser ikke mit flirtende smil og spørger ikke engang til min frygt for at blive for fraværende over for mine børn,” beklager han.

Spreder også ben
Derfor føltes det også som et slag i ansigtet på transportministeren, da han så sin kollega, miljøminister Kirsten Brosbøl (S), i en artikel i SE og HØR.

Artiklen fremstiller den kun tre år yngre Kirsten Brosbøl som en frækkert, der sprænger rammerne for lækkerhed blandt politikerne.

“Det er simpelthen for meget, at hun får den opmærksomhed, bare fordi hun er kvinde,” siger Magnus Heunicke og fortsætter:

“Altså, det er ikke fordi, der er noget i vejen med Kirstens udseende, men vi burde få den samme omtale og behandling, når vi begge er nye ministre. Jeg spreder altså benene præcis lige så meget, som hun gør, når jeg er ude at ride!”

Lækkert tøj og god røv
Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), der ligesom Heunicke og Brosbøl er nyudvalgt, bakker op om Heunickes kritik.

“Det er diskriminerende, at vi mænd altid bliver vurderet på vores præstationer og kvalifikationer. Jeg sørger tit for at tage noget lækkert tøj på, som får min røv til at se ekstra god ud, men det er bare som om, ingen bemærker det,” beklager han.

En af de mest erfarne blandt de nye ministre, kultur- og kirkeminister Marianne Jelved (R), kan godt se problemet.

“Først den dag, hvor dygtige mænd vurderes primært på deres udseende, har vi opnået reel ligestilling,” siger hun.