Foto: Colin Grey (www.CGPGrey.com), Wikimedia Commons

I sidste uge bekendtgjorde ateistpave Richard Dawkins, at ateister bør forkynde sandheden, hvor end de færdes. Ateistisk Selskab tager pavens opfordring til sig og indfører missionsbefaling.

Indtil nu har der ikke været særlige krav forbundet med at være medlem af Ateistisk Selskab. Men fremover skal medlemmerne ud at missionere.

“Selvom det ikke er ex cathedra, gør vi selvfølgelig, hvad paven siger,” udtaler medlem af Ateistisk Selskabs bestyrelse, Thor Larsen, der mener, at der er flere gode grunde til at kræve, at ateister missionerer.

“Vrangforestillinger om religion spredes desværre frit, ikke bare i kirkerne, men også i skoler og især på de sociale medier, så det er vigtigt, at vi griber ind, så ingen spreder falsk lære uden, at det bliver påtalt og korrigeret,” udtaler han.

Fordi de kristne gør det
En anden væsentlig grund til at missionere er, at de kristne også gør det.

“Vi kan ikke lade stå til og få det til at se ud som om, man kun har en pligt til at forkynde sit budskab, hvis man er overtroisk,” påpeger Thor Larsen og tilføjer, at ateisterne har taget mange andre kristne skikke til sig og gjort dem ateistiske.

“Kristne skal ikke have patent på væsentlige livsbegivenheder som dåb, konfirmation, bryllup og begravelse, og selvfølgelig skal de heller ikke have patent på missionen,” fastslår han.

Omvendelse via nettet
Selvom en egentlig missionsbefaling er ny, er ateistiske missionærer allerede et velkendt fænomen, især på de sociale medier.

“Jeg følger blandt andet Kristeligt Dagblads Facebook-side for at lede mennesker ud af religionens fordummende mørke,” fortæller Kåre Andersen, der dog ofte har følt det som en ensom kamp.

“Vi er ganske vist flere, der dagligt bruger en stor del af vores tid på at forkynde den sande lære, men religiøse mennesker og organisationer kan jo fuldstændig frit sprede deres løgne via nettet, så der er brug for en langt mere omfattende og systematisk indsats.”

Med missionsbefalingen håber Ateistisk Selskab, at intet opslag med religiøst indhold fremover vil stå uimodsagt.

“Vi har også tænkt os at dele gratis Darwin-bøger ud efter søndagshøjmesserne – og besøge døende for at trøste dem med, at der hverken er himmel eller helvede, så der snart ikke er mere at bekymre sig om,” slutter Thor Larsen.