Efter langvarige og pernitne diskussioner er det endelig lykkedes at etablere et samlet dansk center for brok og generel utilfredshed med luksusproblemer.

“Altså, lokalerne er godt nok lidt små, og hvis jeg skal være helt ærlig, er vores hæve-sænke-borde ergonomisk virkelig dårlige. Men hvis det ikke kan være anderledes, må vi jo nøjes,” siger direktøren for det nyindviede Dansk Center for Brok og Førsteverdensproblemer, Søren Jacobsen, med et opgivende suk.

Han har egentlig ikke tid, men accepterer alligevel modvilligt at give RokokoPosten en rundvisning i det nye center, der skal højne niveauet af brokken i den offentlige debat.

For spredt brok
“I betragtning af, hvor mange penge danske skatteydere hvert år kaster efter brok, får de simpelthen for lidt tilbage, fordi indsatsen har været spredt på mange organisationer og enkeltpersoner. Der håber vi, at man med et nationalt brokkecenter kan opnå synergieffekter,” siger Søren Jacobsen og fremviser afdelingen for kønsbrok, der netop har fået installeret nyt glasloft.

“Her har vi samlet en lang række middelklassekvinder, der ikke har nogen bestyrelsesposter, samt en række ufaglærte og bitre singlemænd fra Udkantsdanmark,” forklarer han, mens afdelingens ansatte skiftevis snerrer ad hinanden og græder bittert og lavmælt.

Ved siden af ligger afdelingerne for uddannelse, hvor man kan høre højlydte, kvalificerede mishagsytringer fra både universitetsstuderende, som klager over, at deres SU efter en reform er verdens højeste med lidt mindre marginaler end før, og gymnasieelever, der synes det er “megastressende” at læse bøger og være på Facebook samtidig.

Fokus på dyrebrok
Endvidere håber direktøren, at man kan få endnu større fokus på de såkaldte førsteverdensproblemer, som, mener han, har et stort potentiale.

“Som den nyligt overståede diskussion om giraffen Marius demonstrerede, er der store muligheder i brok over utrolig banale ting, som vi meget gerne vil gøre vores for at opdyrke, naturligvis med særligt fokus på søde dyr,” siger Søren Jacobsen og understreger, at man også vil forsøge at fremme brok over andre førsteverdensproblemer, fx delvis mangelfulde vejrudsigter og, hvor svært det er at få Toffifees op af de plasticbakker, de kommer i.