Frække tilbud, citronmåner og eskortering af andefugle. Dette er nogle af elementerne i regeringens nye retningslinjer for, hvad politiet skal nå i løbet af et år.

“Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at politiet skal stå med bødeblokken fremme i december for at opfylde måltallene.”

Sådan sagde retsordfører Jeppe Mikkelsen (R) sidste uge efter, at Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti havde kritiseret regeringens resultatkontrakter.

Ifølge Jeppe Mikkelsen har regeringen nu indset, at dette regelrytteri ikke tjener borgerne. I stedet har justitsministeren sammensat en helt ny og mere realistisk plan for, hvad politiet skal nå i årets løb. Her følger et uddrag, som RokokoPosten har fået eksklusiv adgang til.

Noget frækt med håndjern
Betjenten skal 5 gange standse en cyklist for en mindre forseelse og dernæst lade vedkommende gå uden bøde, hvis cyklisten er i stand til at fortælle en hjerteskærende og pinligt urealistisk historie om, hvorfor man har begået forseelsen.

Hvis historien involverer seksuelle eskapader med ekskærester, pinlige ture til døgnapoteket eller tidlig hjemvenden fra fest, fordi ens udkårne viste sig at være forelsket i bedstevennen, tæller det for 2 gange.

Betjenten skal 1 gang eskortere en gruppe dyr, gerne idyllisk udseende andefugle, over et fodgængerfelt, gerne til beundrende blikke fra kinesiske eller japanske turister.

Betjenten skal 3 gange blive spurgt af tilfældige mennesker i nattelivet, hvordan det føles at gå i uniform, om man nogensinde har affyret sin pistol, og om man er “med på noget frækt med håndjern”.

Retfærdighed og citronmåner
Betjenten skal 2 gange modtage en skriftlig klage fra en autonom, gerne i forbindelse med en filmet demonstration. Hvis klagen tydeligvis er skrevet af den autonomes velhavende forælder, der har talt med en af sine advokatvenner, tæller det for 2 gange.

Betjenten skal 1 gang få offentliggjort en klumme, kronik eller lignende om, hvordan hans eller hendes praktiske erfaringer med jobbet har afsløret, at lovene er komplet uhensigtsmæssige, at privat hampdyrkning gavner konkurrencestaten, og at der ikke findes retfærdighed sådan i al almindelighed.

Betjenten skal fortære 2 citronmåner, gerne med en kommentar om, at det er “træls”, at de er gået op i pris.