En anonym vælger har vakt stor debat og nysgerrighed med sin offentlige indrømmelse af at ville stemme på Socialistisk Folkeparti ved et kommende folketingsvalg. Vælgeren har desuden givet et unikt indblik i et folkesocialistisk sind.

“Ja, jeg planlægger at stemme på SF ved det kommende folketingsvalg.  Folkesocialisme med et forvirret ansigt er den eneste vej for mig. Jeg har imidlertid ikke lyst til at stå frem med navn, da jeg frygter for min families reaktion, og at folk vil grine og pege fingre på gaden.”

Det skriver et medlem af den danske befolkning i et læserindlæg med titlen “Den hemmelige SF-vælger” i Politiken under pseudonymet “Dr. Crusoe”.

I indlægget afslører vælgeren desuden, hvordan en SF-vælger anno 2014 opfatter verden.

Skal sky magten
“Man skal sky magt og ikke være særlig kompetent, for som SF-vælger prioriteter man meget rene hænder og en lillebitte smule indflydelse på det helt rigtige uden at tage ansvar for konsekvenserne,” forklarer den anonyme vælger og fortæller også saftige detaljer om, hvordan det var at være SF-vælger dengang, der var andre vælgere.

“Vi mødtes tit til biodynamisk mad med linser og snakkede om ting, der var for dårlige, og så havde vi fraktioner for folk, som mest hadede henholdsvis gluten, Pia Kjærsgaard og folkeskolereformen,” fortæller “Dr. Crusoe”.

“Dr. Crusoe” afslører endvidere, at Villy Søvndal nogle gange spillede amerikanske numre, der i 1970’erne ville være blevet opfattet som kulturimperialistiske, på sin guitar, hvis han blev fuld til landsmøderne.

Kan være enhver
Indlægget har genereret en omfattende debat, og kommentatorer landet over gætter på livet løs på, hvem “Dr. Crusoe” kan være. Andre hævder, at der må være tale om fiktion, da de mener, at SF-vælgere findes lige så lidt som julemanden eller påskeharen.

Flere har også kritiseret anonymiteten. Ekstra Bladets Hans Engell er en af dem.

“Det er dybt kritisabelt ikke at stå frem med sine holdninger. Fremover vil alle jo kunne mistænke hinanden for at stemme på SF. Den mistanke har ingen lyst til at have siddende på sig, og det kan faktisk have alvorlige konsekvenser,” siger han.

Flere har spekuleret i, om vælgeren kunne være den 42-årige Pia Olsen Dyhr, men det afviser hun blankt.

“Det kan jeg blankt afvise. Jeg har ingen planer om at stemme på SF,” siger hun.