Foto: Karl-Erik Bennion, sxc.hu

En 37-årig tjener er fortsat sygemeldt og stærkt nedtrykt efter grov fejl i præsentation af menuen.

Det er søndag aften på en finere, fransk restaurant i København. Overtjener Robin Eriksen går med faste skridt, rank ryg og en professionel attitude hen til sine gæster ved bord 8.

“I får her en rødtungefilet med sauce beurre blanc serveret på mandel-olivenpuré toppet med lakserogn,” siger han og kigger på ægteparret, før han fortsætter:

“Hovedretten er en oksemørbrad med vinterens grønt. Hertil får I en kartoffelgratin og mushroomsauce, og som dessert kan I glæde jer til en delikat chokoladekage af Valrhona med ganache serveret med mangosorbet.”

Han spørger, om gæsterne har spørgsmål, hvorefter han ønsker dem god appetit og forlader bordet.

Det var mandel-blomkålspuré
På vej tilbage går det op for Robin Eriksen, at han har begået en frygtelig fejl. Benene bliver svage under ham, og alting svimler for hans øjne.

Et øjeblik senere vågner han op ved, at en kollega forsigtigt klapper ham på kinden.

“Jeg blev så chokeret over min katastrofale fejl, at jeg besvimede,” fortæller den stadig rystede tjener, som RokokoPosten møder nogle dage senere, og uddyber:

“De fik ikke mandel-olivenpuré. De fik mandel-blomkålspuré. Sagesløse mennesker er blevet ofre for grov misinformation om fransk gourmet. Og det er alt sammen min skyld.”

Ofre i god behold
Robin Eriksen blev sendt hjem umiddelbart efter besvimelsesanfaldet, så han nåede ikke at tale med sine gæster om skandalen. Men efterfølgende har han næsten ikke tænkt på andet, end hvad der mon skete med dem.

“Jeg ser igen og igen for mig, at de smager på mandel-blomkålspureen i den tro, at der er tale om mandel-olivenpuré. Hver eneste dag resten af mit liv må jeg leve med det her,” gyser tjeneren, der ikke er sikker på, at han nogensinde bliver klar til at gå på arbejde igen.

Hans ofre, ægteparret Herdis og Gunnar Hansen fra Sindal i Nordjylland, er dog i god behold.

“Nådada, sagde han noget forkert om maden?” spørger Gunnar Hansen undrende.

Hverken han eller Herdis mindes, at der var problemer med maden.

“Næh, den kunne da godt spises én gang,” erklærer de.