Den bedragerisigtede Mads Dinesen har indgået en aftale med Gentofte Kommune om at hjælpe unge udsatte liebhavere. “De skal vide, at der findes et liv uden skattesnyd, aktiefusk og underslæb,” siger den 22-årige iværksætter.

Knap er Mads Dinesen, også kendt som champagnedrengen, blevet varetægtsfængslet og sigtet for bedrageri, før kommunale medarbejdere har opsøgt den 22-årige for at bruge ham som rollemodel.

Idéen er, at den tidligere iværksætter skal hjælpe andre ødsle mænd, der befinder sig i en udsat situation.

“Vi er ikke blinde for, at der i vores kommune findes parallelsamfund, hvor unge helt ned i 18-årsalderen står på randen af et dybt kriminelt liv med aktiefusk, underslæb og bedrageri. Det skal Mads hjælpe dem ud af,” fortæller socialrådgiver Bente Nygaard, der er leder af den nye rollemodelordning for økonomiske kriminelle, No Money All Fun.

Jeg var ung og dum
Titlen henviser til ordningens budskab om, at man sagtens kan leve et godt og produktivt liv uden champagne til 75.000 kr. flasken. En erkendelse, som Mads Dinesen selv er kommet til efter et par uger i varetægtsfængsel.

“Før i tiden var jeg ung og dum. Livet handlede om fester, dyre biler og at have det sjovt uanset konsekvenserne. Nu hvor jeg har siddet inde, kan jeg se, at jeg skulle have valgt et liv som bankdirektør eller bestyrelsesmedlem i stedet for at føre mig frem med iværksætterpenge, som jeg ikke havde. Det ville have været kedeligt, men ærligt,” fortæller den 22-årige bedragerisigtede mand, der glæder sig til at gå i gang med arbejdet, selvom det endnu er uvist, hvornår han er på fri fod.

“Jeg skal lige igennem en retssag eller to og måske en fængselsstraf, men så er jeg også helt klar til at fortælle de unge, at de ikke skal rode sig ud i noget kriminelt,” erklærer Mads Dinesen.

Står selv i problemerne
I Gentofte Kommune vil man dog gerne starte tidligere.

“Vi kan ikke se noget problem i, at Mads hjælper vores udsatte liebhaverdrenge, selvom han skal for retten. Tværtimod mener vi, at de unge lytter mere til en gut som ham, der selv står midt i problemerne. Han ved, hvordan det er at mangle penge i natklubben, så man lige må udstede et par falske checks. Han har haft de samme vrangforestillinger om, at man kan tjene hurtige penge ved at sælge ikkeeksisterende sportsvogne,” mener Bente Nygaard.